04 Mayıs 2025 - 17:27
Gündem
Yaşam
Yaşam
Gönüllülerden
Kültür Sanat
Kültür Sanat
Edebiyat hayatından hatırlamalar
Çevre
Sağlık
Spor
Eğitim
Yazarlar
ARAMA SONUÇLARI
Halk sağlığına büyük tehdit: Pestisit
Dr. Fatih Özden ile pestisitlerin yarattığı zararları ve bu zehirlerin kullanılmaması için gerekenleri konuştuk
02 Ocak 2025 - 14:20
“Güvenli gıdanın makulü olmaz”
Organik gerçekten organik mi? Sağlıklı yemek pişirmenin sırları neler? Et ve tavuk hangi yöntemle pişirilmeli? Patates kızartması yapmanın en masum yolu nedir? Neyi, Nasıl Pişirelim? Kitabının yazarı Tuğba Parıltı ile konuştuk.
13 Aralık 2024 - 11:44
"Farkındalık için merkezlerin sayısı artmalı"
Ekolojik Yaşam Merkezi’nde dört hafta süren Permakültüre Giriş Eğitimi Kursu’nun son oturumunda katılımcılara sertifika verildi. Kursun eğitmeni Hidayet Demet Özdamar, “Tohumun ne olduğunu ve nasıl yetiştiğini bilmeliyiz. Çocuklar karpuzun nerede yetiştiğini bilmeli. Farkındalık için bu merkezlerin sayısı artmalı.” dedi
02 Aralık 2024 - 11:59
Tarım Bakanlığı 703 sahte ürünü açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapanları ifşa etti. Dana etinde tek tırnaklı eti, sumakta yasaklanan boya kullanımı, yoğurt yerine de nişasta satıldığı ortaya çıktı.
27 Ekim 2024 - 11:51
"Ekilebilen alan yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz"
Kadıköy Kent Konseyi Gıda ve Tarım Çalışma Grubu, ‘yaratılmış kıtlığa çözüm’ sloganı ile ‘6. Kadıköy Gıda Şenliği’ni Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirdi
24 Ekim 2024 - 09:53
Greenpeace Türkiye'den çağrı: Limitlerin üzerinde pestisit kullananlar açıklansın
Greenpeace Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit-tağşiş yapılan gıda duyurularının pestisit analiz sonuçlarını da içermesi talebiyle imza kampanyası başlattı
19 Ekim 2024 - 13:43
Kadıköy Gıda Şenliği, 6.kez Özgürlük Parkı’nda
Kent Konseyi Gıda ve Tarım Çalışma Grubu, Dünya Gıda Günü kapsamında ‘Gıda Güvenliği: Beklenmeyene Hazırlıklı Ol’ teması başlığı altında ‘6. Kadıköy Gıda Şenliği’ düzenleyecek.
08 Ekim 2024 - 15:15
Dezavantajlı gruplar tehdit altında
İstanbul Planlama Ajansı'nın raporu, iklim krizinin şehirdeki sosyal ve ekonomik eşitsizliklerinin nasıl derinleştirildiğini ortaya koyuyor. Özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplar, aşırı hava olaylarından ve çok etkilenen kesimler olarak öne çıkıyor
19 Eylül 2024 - 11:54
Evde sağlıklı konserve yapma kuralları
Evde konserve yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, konserve hazırlama, saklama ve tüketme kuralları hakkında bilgi verdi
26 Ağustos 2024 - 13:52
"Yediklerinize dikkat edin"
AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, yaz aylarında artan gastroenterit vakalarına dikkat çekerek, hijyen ve gıda güvenliği konusunda uyardı
08 Temmuz 2024 - 10:00
"Sağlıklı gıda hakkını ihlal ediyor!"
Pestisitlerin büyük kısmının kullanılan alan dışında havaya, suya, toprağa dağıldığına dikkat çeken Murat Kapıkıran, “Pestisitler hem şimdiki hem de gelecek nesillerin yeterli ve sağlıklı gıdaya erişim hakkını ihlal ediyor.” diyor
13 Haziran 2024 - 12:17
İstanbul'da gıda enflasyonu: Sofrada ürün azalıyor
Türkiye gıda enflasyonunun artışı özellikle İstanbul gibi büyük kentler için önemli sorunlar yaratıyor. İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre 2010 yılında nüfusun yüzde 69,4’ü her gün en az bir kere sebze veya salata tüketirken bu oran 2022 yılında yüzde 41,2’ye düştü
13 Haziran 2024 - 08:52
Yaz aylarında gıda zehirlenmesine dikkat
Güvenli olmayan gıdalardan kaynaklı hastalıklar nedeniyle dünya genelinde yılda yaklaşık 600 milyon vaka hastanelere başvuruyor, 420 bini yaşamını kaybediyor. Yaz aylarında gıda zehirlenmeleri artıyor
09 Haziran 2024 - 12:20
“Fosil yakıtlardan vazgeçilmeli”
Ekosfer Derneği Kampanyalar Direktörü Özgür Gürbüz ile İklim Konferansı’nda ele alınan konuları ve belirlenen hedeflerin iklim krizi ile mücadelede ne kadar etkili olabileceğini konuştuk. Gürbüz, “Türkiye geciktikçe kömürle birlikte gelen çevre sorunları artıyor, insanlar ölüyor, hastalanıyor, çok değerli doğamız tahrip oluyor” dedi
14 Aralık 2023 - 22:47
“Gizli açlık” ile sağlık sorunları artacak
BAYETAV’ın hazırladığı “Gizli Açlık- Çocuklara Okulda Ücretsiz Bir Öğün Raporu” milyonlarca öğrencinin kötü ve sağlıksız beslenmek zorunda kaldığı ve bunun çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı
21 Eylül 2023 - 10:43
Tarımda yasaklı maddelerin kullanımı devam ediyor
Yasaklanan tarım zehirleri (pestisitler) sebebiyle 2023 yılının ilk yarısında Avrupa Birliği’nden Türkiye kaynaklı 103 bildirim yapıldı ve başta biber olmak üzere birçok ihraç edilen ürün Türkiye’ye iade edildi
11 Ağustos 2023 - 01:09
Ülkemizin yüzde 73.4’ü çölleşme tehlikesi altında
TEMA Vakfı, iklim değişikliğinin çölleşme tehlikesini hızlandırdığını, çölleşme nedeniyle tarım topraklarında verimliliğin azaldığını savunarak, ülkemizin yüzde 73.4’ünün çölleşme tehlikesi altında olduğuna dikkat çekti
21 Temmuz 2023 - 10:50
Sonun başlangıcı mı?
Temmuz ayında dört gün üst üste tüm zamanların sıcaklık rekorlarının kırılmasıyla birlikte, iklim krizinin etkileri de yeniden tartışılmaya başlandı. Sıcaklıkların daha da artacağını söyleyen Prof. Dr. Levent Kurnaz ile bunun gıda, sağlık ve çevreye olan etkilerini konuştuk
13 Temmuz 2023 - 12:16
“Mevsimsel Beslen Takvimi” çıktı
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden 36 üreticinin, 10 uzmanın bilgi, tecrübe ve gözlemlerine dayanarak hazırlanan “Mevsimsel Beslen Takvimi” çıktı
15 Haziran 2023 - 10:22
"Tarım zehirleri soframızda"
Avrupa Birliği tarafından 2022 yılında 311’i pestisit (tarım zehiri) kalıntısı olmak üzere Türkiye kaynaklı 518 bildirimin yapıldığını duyuran Zehirsiz Sofralar Platformu, “insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımının iç pazarda da artmış olabileceği yönünde endişe yaratıyor” uyarısında bulundu
05 Mayıs 2023 - 10:13
«
1
2
3
4
»
ARŞİV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
2025
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
Ara