Bir Düşün İçinde Bir Düş

08 Ağustos 2019 - 16:47

Göreve geldiğimde yazdığım ilk yazıda, zaman zaman bu köşede buluşacağımızın sözünü vermiştim. Keşke, yoğun tempo içinde daha çok zaman ayırıp, daha çok şey anlatabilsem size. Lakin çok mümkün olmuyor, olamıyor. Daha güzel bir Kadıköy için çalışıyoruz.

Özel bir gün için yazıyorum bu sefer.

Gerçekleşen bir düş için. 

Yeni takip edenler için, Gazete Kadıköy’ün 1000. sayısını okuyor olmaktan başka bir şey ifade etmiyor olabilir ama, sürekli takip etme şansı bulanlar bilirler; aslında 20 yıllık bir emeğin sayfalarında geziniyorsunuz.

Emeğin, üretimin, direnmenin, var olmanın içinde.

Göreve yeni başlamış bir belediye başkanı olarak öncelikle; Gazetemizin kurucusu belediye başkanımız Sayın Selami Öztürk ve sonrasında yaşamasında büyük katkısı olan belediye başkanımız Sayın Aykurt Nuhoğlu’na teşekkürlerimi sunarım.

Şimdi de görev bende. Devraldığımızı, daha ileri götürmek en büyük görevimiz.

Unutmayın ki bizler, sembol isimleriz.

Bir zaman var olduğumuz gibi bir zaman da yok olacağız.

Ama üretenler, emekçiler hep var olacaklar. Hem emekleriyle hem de düşleriyle.

Habercisinden sayfacısına, reklamcısından dağıtımcısına, okurundan eleştirenine; 20 yıldır bu gazeteyi var eden herkesin emeği önünde saygıyla eğiliyorum.

En önemlisi, düşlerini selamlıyorum.

Edgar Allan Poe, “Bir Düşün İçinde Bir Düş” şiirinde şöyle der:

“…Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz 
Yalnızca bir düşün içinde bir düş…”

Özgürlükten, barıştan, emekten yana bir dünya düşümüzde, umudumuza umut katanları, söyleyecek sözümüzü dillendirenleri, baskıya direnenleri, kısaca, düşü düşleyeni, üretip var edeni selamlıyorum. 

İyi ki varlar, iyi ki birlikteyiz, iyi ki Kadıköylüyüz.

ARŞİV