23 Nisan coşkusunu evlerimize taşıdık

24 Nisan 2020 - 09:34

Sevgili Kadıköylüler, Değerli Komşularım,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün bir asrı devirdi. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin teminatı olan TBMM’nin 100’üncü yaşına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz.

İşgal altındaki vatan topraklarından gelen temsilcilerle toplanan o Meclis, vatanın istikbali ve bağımsızlığı için 23 Nisan 1920’de bir araya geldi. O günün zor koşullarına rağmen millet iradesiyle seçilen ve tüm engellemelere rağmen Ankara’da bir araya gelen mebuslar, bugün aydınlık bir ülkede yaşamamızı sağlayan ilk neferler oldular.

İşte o Meclis’in ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet rejimi ve demokrasinin kök salması ve asırlar boyu sürebilmesi, geçmiş ve gelecek arasında sağlam bir köprü oluşması için ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan etti.

Yetmedi, 23 Nisan, bütün dünya çocuklarının bayramı oldu.

Biz de bu anlamlı günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ve gururla kutlamak için kapsamlı etkinlikler hazırlamıştık. Ulusal egemenliğimizin 100’üncü yılını, geçmişimize ve geleceğimize yakışır şekilde coşkuyla kutlayacaktık. Ancak bütün dünyayı etkileyen yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle üzülerek iptal etmek zorunda kaldık. Hepimiz hem kendimizi hem de birbirimizi korumak amacıyla evlerimizdeyiz. Ancak içinde olduğumuz bu durum coşkumuzu ve gururumuzu yaşamamıza engel olamadı.

Bizler ne tür engelleme olursa olsun, gönlümüzdeki coşkuyu evlerimize taşıdık.  Çocuklarımız 23 Nisan coşkusunu evlerinin salonlarına, camlarına, balkonlarına taşıdılar. Sınıflarını süsledikleri gibi camlarını bayraklarla, kendi yaptıkları resimlerle süslediler.

Belediye olarak bizler de, tüm kısıtlamalara rağmen, Kadıköy Belediyesi bandosu ile sokaklarımıza coşkuyu eksik de olsa taşıdık. Balonlarımızı hep birlikte gökyüzüne bıraktık, bu kez yan yana değil belki ama İstiklal Marşı’mızı yine hep bir ağızdan söyledik.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her ne kadar bir nebze buruk bir nebze eksik geçirsek de hepimizin bugünün önemini her geçen gün daha iyi anladığını biliyorum. Bize temelleri sağlam, bütün zorlukların üstesinden gelebilen güçlü bir ülke bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Ve söz veriyorum;

Sağlıklı günlerimizde Kadıköy her gün bayram yeri olacak. Her bayram, 100. Yıl coşkusuyla kutlanacak.

Yazarın Diğer Yazıları

Birlikte mücadele ettik

Değerli Kadıköylüler, kıymetli komşularım, dostlarım; Beş yıl önce göreve geldiğimde, bu köşeden ‘merhaba’ demiş, çok da uzun olmayan cümlelerle sevgilimiz Kadıköy’e dair umutlarımızı, yapacaklarımızı, yapmak istediklerimizi anlatmıştım. Beş yıl içinde, yazdıklarımın, söylediklerimin ve elbet ilkelerimizin ışığında davrandım. Zor yılla ...

Umut insanda

Değerli Kadıköylüler, sevgili komşularım; Zor zamanlardan geçiyoruz. Bütün dünya, hayal dahi edemeyeceğimiz bir süreci yönetmeye çalışıyor. Türkiye’de ise bu süreç, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekle birlikte, hepimizin sorumlulukları var. Bu nedenle ben ve arkadaşlarım görev başındayız. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ve sağlık ...

Bir Düşün İçinde Bir Düş

Göreve geldiğimde yazdığım ilk yazıda, zaman zaman bu köşede buluşacağımızın sözünü vermiştim. Keşke, yoğun tempo içinde daha çok zaman ayırıp, daha çok şey anlatabilsem size. Lakin çok mümkün olmuyor, olamıyor. Daha güzel bir Kadıköy için çalışıyoruz. Özel bir gün için yazıyorum bu sefer. Gerçekleşen bir düş için. Yeni takip edenler için, ...

Gelecek İçin Daha Çok Kadıköy

Bütün iyi kitapların sonunda Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda Meltemi senden esen Soluğu sende olan Yeni bir başlangıç vardır… …Nedensiz bir çocuk ağlaması bile Çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır. Edip Cansever’in ‘Umut’ şiiri böyle başlar böyle biter. Sıkıntılı geçen, olağan olmayan bu zamanların sonunun güzel günle ...

ARŞİV