20 Mayıs 2024 - 03:26
Gündem
Yaşam
Yaşam
Gönüllülerden
Kültür Sanat
Kültür Sanat
Edebiyat hayatından hatırlamalar
Çevre
Sağlık
Spor
Eğitim
Yazarlar
ARAMA SONUÇLARI
Oruç tutanlar nasıl beslenmeli?
Uzman Diyetisyen Selin İmran Özdemir ve Uzman Diyetisyen Pınar Ermiş, oruç tutacaklar için beslenme tavsiyelerinde bulundu
14 Mart 2024 - 12:15
Marlen Haushofer: Duvar
Usta yazar ve şairlerin eserlerinden küçük alıntılara yer verdiğimiz “Edebiyat Hayatından Hatırlamalar” köşesi bu Marlen Haushofer ile devam ediyor.
08 Mart 2024 - 09:38
Kavundan dolma, elmadan kebap
Domates, biber, patates yokken meyvelerden yemek yaptığımızı biliyor muydunuz? Nihat Özdal’ın Anadolu’da yaşatılan 100 meyveli yemeğin tarifinden oluşan “Meyve Yemekleri” kitabı okurla buluştu
15 Eylül 2023 - 09:05
Nikos Kazancakis: Zorba
Usta yazar ve şairlerin eserlerinden küçük alıntılara yer verdiğimiz “Edebiyat Hayatından Hatırlamalar” köşesi bu hafta Nikos Kazancakis'in Zorba romanı ile devam ediyor.
07 Temmuz 2023 - 09:24
Tarık Buğra: Havuçlu Pilav Meselesi
Usta yazar ve şairlerin eserlerinden küçük alıntılara yer verdiğimiz “Edebiyat Hayatından Hatırlamalar” köşesi bu hafta Tarık Buğra ile devam ediyor
31 Mart 2023 - 09:01
Yeni metinler sahneye çıkıyor
Türkiye’nin oyun yazarlığı odaklı tek tiyatro festivali olan “Yeni Metin Festivali”, 26 Kasım- 4 Aralık arasında ‘korku’ temasıyla yapılacak
24 Kasım 2022 - 12:05
Midilli’den üç göç hikayesi; Gabriel’in Düşü
TiyatroDEA’nın ödüllü oyunu “Gabriel’in Düşü” Kadıköy seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
04 Kasım 2022 - 11:32
Cemile Hanım’dan içli köfte, Ebru Hanım’dan nohutlu pilav
Gerçekten evde yapılan yemekleri siparişle isteyenlere ulaştıran Bizde Yemek uygulaması Kadıköy’ü pilot bölge seçti. Kadıköylü kadınların evlerinde pişirdiği yemekler Kadıköy’de yaşayan ve çalışanlara ulaşıyor
12 Ağustos 2022 - 08:05
Tiyatro Şenliği sürüyor
Özgürlük Parkı tiyatro gösterimleri sürüyor. 15 gün boyunca iki ayrı sahnede izleyiciyle buluşacak oyunların bilgilerini derledik
05 Ağustos 2022 - 11:43
Çocukların ve semtin “gönlü zengin” terzisi
Yetiştirme yurdunda büyüyüp Kadıköy’de 50 yıldır terzilik yapan Hüseyin Gülsen “Terzilikten ne kazandınız?” sorumuza “Çok iyi insanlar kazandım, para verip kazanamayacağın değerler kazandım” yanıtını verdi
22 Nisan 2022 - 09:22
“Gabriel’in Düşü” Alan Kadıköy’de
İstanbul Tiyatro Festivali’nde promiyerini yapan “Gabriel’in Düşü”, Kadıköy’ün en yeni sanat mekanı Alan Kadıköy’e geliyor
06 Ocak 2022 - 11:00
Okul çağındaki çocuklar nasıl beslenmeli!
Okul sürecinde çocukların zihinlerinin açık olması, dikkatlerinin dağınık olmaması ve hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklığa sahip olabilmeleri için sağlıklı beslenmeleri önemli. Diyetisyen Figen Fişekçi Üvez, su, her renkten sebze ve meyve, balık, yumurta, ceviz gibi daha birçok besin ögesinin dengeli tüketimine dikkat çekiyor
02 Eylül 2021 - 09:05
Sıfır atık tarifleri-2
Çilek sapından omlet, elma kabuğundan sirke, patates kabuğundan cips, bayat ekmekten pizza… İşte atıksız mutfak için tarifler…
29 Nisan 2021 - 15:28
Gıda atıklarını kullanma tüyoları
Elma kabuğundan sirke, havuç kabuğundan zeytinyağlı, sebze sapından omlet… Tüketilmeyen ve çöpe atılan bir çok gıdayı farklı değerlendirerek doğaya dost bir yaşam sürebileceğinizi biliyor musunuz
30 Mart 2021 - 09:55
Haftanın Pusulası
12 Mart 2021 - 11:24
Esnaf normalleşme için gün sayıyor
Salgın sebebiyle aylardır müşteri kabul edemeyen Kadıköy esnafı “kademeli normalleşme” açıklamalarıyla birlikte umudu mart ayına bağladı
26 Şubat 2021 - 02:42
Türkiye’nin ilk vegan kasabı: Limonita
Türkiye’nin ilk vegan kasabı Kadıköy Moda’da açıldı. Limonita Vegan Kasap’ın işletmecilerinden Deniz Yoldaç Yalçın'a göre bu dükkanda hayvanlar tezgah üstünde değil el üstünde tutuluyor
15 Ocak 2021 - 10:51
Tiyatro festivali Kadıköy’de
14 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan 24. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, Kadıköy’de sahnelenecek dört oyun ve bir belgesel hakkında detaylı bilgi haberimizde…
11 Kasım 2020 - 13:07
Ramazan’da bağışıklı sistemine dikkat!
Bu yıl korona virüsü salgınına denk gelen Ramazan ayında, bireylerin vücut dirençlerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Aynur Memiş, “Yeterli ve dengeli beslenmek, fiziksel hareketi azaltmamak, bol su tüketmek, ruhsal dengeyi korumak sağlığımız için önemlidir” diyor
04 Mayıs 2020 - 14:23
"Karantina mutfağında mahirleştik"
Restoranlarda değil evlerde yemek yapıp yediğimiz pandemi günlerinde, "Hesap Lütfen/Dışarıda Yemenin Leziz Hikâyesi" kitabının yazarları Ceylan Özge Kunduz ve Elif Yirmibeşoğlu'yla söyleştik. Kadıköylü yazar kızkardeşler, "Mutfağa girmeyen herkes yemek yapmaya başladı. Oldukça mahir olduk karantina sayesinde" diyor
30 Nisan 2020 - 15:01
«
1
2
3
4
5
»
ARŞİV
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
Ara