Binler Adalet Kurultayı’nda buluştu

CHP 26- 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de Adalet Kurultayı gerçekleştirdi. Panel ve çalıştayların yapıldığı kurultaya Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce kişi katıldı

08 Eylül 2017 - 10:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 günlük Adalet Yürüyüşü’nün ardından 26- 30 Ağustos tarihleri arasında Adalet Kurultayı gerçekleştirildi. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Kocadere Kamp Alanı’nda düzenlenen kurultaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri, milletvekilleri katıldı. Tüm katılımcılar alana kurulan çadır ve konteynırlarda konakladı.

8 PANEL 77 ÇALIŞTAY YAPILDI

Adalet Kurultayı’nda; mahkemede, yaşamda, seçimde, inançta, geçimde, eğitimde, devlette ve medyada adalet konularının bulunduğu 8 ana başlık belirlenmişti. Aralarında akademisyen, siyasetçi ve uzmanların olduğu 44 kişi panellere konuşmacı olarak katıldı. Ana başlıkların altında 77 çalıştay yapıldı. Bu çalıştaylarda alanında uzman 679 kişi alt konulardaki adalet başlıklarını tartıştı. 240 saate varan tartışmalar kayıt altına alındı. Önümüzdeki günlerde bu tartışmaların çeşitli yayınlarla kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor. 

ADALET HEYKELİ KADIKÖY’E GELECEK

Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı ile birlikte CHP Genel Merkezi’nin fikri olarak ortaya çıkan ve tasarımı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Adalet Heykeli, Çanakkale’deki kurultay alanında tanıtıldı. Çanakkale Özgürlük Parkı’na konacak heykelin kaidesini Adalet Yürüyüşü’ne katılanların adlarının yazılı olduğu tuğlalar oluşturacak. Bunun için 11 bin tuğla imzalandı.

“TÜRKİYE’NİN KARANLIKTAN ÇIKIŞ HATTIDIR”

Kurultayın son gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sonuç bildirgesini okudu. Kılıçdaroğlu, “Adaletin yok edildiği, korku, endişe ve çaresizlik duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte milyonlar adalet için yürüdü. Adaletin yürüyüşü korku zincirini kırdı, cesaret ve umudu ateşledi. Adalet yürüyüşüyle başlayan süreç adalet arayışının en geniş biçimde konuşulması, tartışılması, sonuçlar çıkarılarak hedefler saptanması için bir kurultay talebini ortaya koydu. 4 gün süren kurultayımız bize demokrasi, adalet ve hukuk ekseninde bir siyasi hat çizmiştir. Bu hat Türkiye’nin karanlıktan çıkış hattıdır. Bu hat; demokrasi, adalet ve huzur isteyen herkesin ortak hattıdır” dedi.

KADIKÖYLÜLER DE KATILDI

Adalet Yürüyüşü ve Adalet Mitingi’ne kitlesel olarak katılan Kadıköylüler, Adalet Kurultayı’na da yoğun katılım sağladı. Kadıköy’den her gün 5 otobüs kurultay alanına katılımcı taşıdı. Kadıköy’den yaklaşık bin kişinin katıldığı kurultaya Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de katıldı. İlk gününden son gününe kadar kurultay alanında bulunan Ali Narin izlenimlerini Gazete Kadıköy’e değerlendirdi. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden ve farklı kesimlerinden katılımcıların bulunduğunu söyleyen Narin, “Her şeyden önce demokratik bir alan olduğunu söylemem gerekiyor. Çevrecilerden, madencilere, işçilerden, eğitimcilere kadar toplumun farklı kesimleri kurultaya katıldı. Herkes yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini paylaşma fırsatı buldu. Yasal zeminde yaşanan sorunlar nedeniyle ortaya çıkan problemler tartışıldı. Kollektif bir üretimin ve paylaşımın ortaya çıktığını düşünüyorum. Çalıştaylar, paneller yapıldı ve ortak bir akıl oluşturuldu. Bu sürecin çok verimli geçtiğini düşünüyorum” diye konuştu.


ARŞİV