Yeni çocuk yuvası Göztepe'de

Kadıköy Belediyesi çocuk yuvaları, hem belediye çalışanlarına hem de vatandaşa hizmet veriyor. Sağlıklı ve güvenli alanın adresi olarak gösterilen çocuk yuvalarına bu yıl Prof. Dr. Aysel Çelikel Çocuk Yuvası da eklendi

27 Ekim 2022 - 18:47

Kadıköy Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda Kadıköylülere hizmet vermeyi sürdürüyor. Sosyal belediyeciliğin en iyi şekilde uygulandığı alanlardan biri de çocuk yuvaları. Kadıköy Belediyesi, bünyesinde bulunan yedi çocuk yuvası ile hem belediye çalışanlarına hem de Kadıköylülere hizmet veriyor. Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç, Mevhibe İnönü, Fenerbahçe Parkı, Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası'na geçen yıl Adile Naşit Çocuk Yuvası, bu yıl da Prof. Dr. Aysel Çelikel Çocuk Yuvası ekledi. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvaları Koordinatörü Özden Kurşun ile bir araya geldik, hem yuvalar hem de yeni açılan Prof. Dr. Aysel Çelikel Çocuk Yuvası hakkında bilgi aldık.

“ÇOCUKLAR PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYOR”

Özden Kurşun, çocuk yuvalarında 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların eğitim aldığını, Mevhibe İnönü Çocuk Yuvası'nda kreş grubu kapsamında iki yaş çocukların da yer aldığını söyledi ve şöyle devam etti: “Yuvaların fiziki koşulları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın belirlediği fiziki koşullara göre düzenlendi, eğitim müfredatı ise Milli Eğitim Bakanlığı'na uygun. Öğretmen kadromuzdan oluşan bir ekip, eğitim programını hazırlıyor. Sınıfların mevcudu 20 kişiyi geçmiyor. Sosyal etkinlik çatısı altında ise drama, İngilizce, müzik, spor dersi var. Çocuklar, renkleri, şekilleri öğreniyor, birlikte yemek yiyor, oyun oynuyor, paylaşmayı öğreniyor.”

Koordinatör Kurşun, yuvalardaki sistemi ise şu şekilde açıkladı: “Yuvalarımız sabah saat 7.30’da açılıyor, akşam 18.00'e kadar hizmet veriyor. Saat 15.30'a kadar aktif eğitim var. Daha sonra dinlenmeye geçiliyor. Saat 17.00'de eğitim bitiyor. İki yıldır çalışan ailelerimiz için nöbetçi sınıf programı da konuldu. O yüzden isteyen aileler çocuklarını saat 18.00'e kadar bırakabiliyor. Yemek menümüz diyetisyen tarafından hazırlanıyor. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı var. Mevsimine göre sebze ve meyveler menüde yer alıyor. Yemekler yuvalarımızın mutfaklarında günlük olarak pişiyor. Haftanın belirli günlerinde psikologlar yuvalarımızın sınıflarında gözlem yapıyor, gözlem sonuçlarını gerektiği zaman ailelerle de paylaşıyoruz. Çocuklarımızın iyilik hali için ailelerle zaten sürekli iletişim halindeyiz. Belediyemizde görevli çocuk doktoru ayda bir çocuklarımızı muayene ediyor, diş kontrolü için ise Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürüyoruz. Belediyemizin bütün hizmetlerinden çocuklarımız faydalanıyor.”

“SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAM”

“Yuvalarımıza geçen yıl Suadiye Mahallesi'nde Adile Naşit, bu yıl da Göztepe Mahallesi'nde Prof.Dr.Aysel Çelikel eklendi.” diyen Özden Kurşun, bilgilendirmeyi şöyle sürdürdü: “Geçen hafta Prof. Dr. Aysel Çelikel yuvamızda uyum haftasını çok iyi bir şekilde tamamladık. Kasım ayı itibariyle tam kapasite olarak hizmet vermeye başlıyoruz. Yuvamızda iki tane 3 yaş, iki tane 4-5 yaş, iki tane de 6 yaş sınıfımız var. Yuvamız 110 kişi kapasiteli. Bu yıl 90 çocuğa hizmet vereceğiz. Çocuklarımızla yine sağlıklı ve güvenli bir ortamda bir arada olacağız.”

“DENEYİMLİ KADROMUZ VAR”

Prof. Dr. Aysel Çelikel Yuvası Sorumlusu Sibel Sakman da şunları dile getirdi: “Çocuklarla 26 senedir birlikteyim. Deneyimli kadroyla bu çocuk yuvamızda da hizmet vereceğiz. Keyif alarak, severek işimizi yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızı çok seviyoruz. Çocuklarımız yuvalarda mutlu. Hem sosyal hem de duygusal açıdan besleniyorlar. Güvenli bir alandalar.”


ARŞİV