"Temel afet bilinci eğitimi" devam ediyor

Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nda Kadıköylülere yönelik “Temel afet bilinci eğitimi” yoğun bir şekilde sürüyor. Parkın 8 Mart Çarşamba günü konuğu olan Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, BAK Kadıköy ekibinden aydınlatıcı bilgiler edindiler

09 Mart 2023 - 11:51

Yaşanan iki büyük depremin ardından afet bilinci eğitimleri daha da önem kazandı. Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'ndan da her yaştan Kadıköylüye “Temel afet bilinci eğitimi”verilmeye devam ediyor.

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de 8 Mart Çarşamba günü katıldıkları eğitimde, Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama ve Kurtarma Takımı'nda (BAK Kadıköy) yer alan eğitmenlerden değerli bilgiler edindiler.

Gruplar halinde eğitimlere katılan öğrenciler, yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğini,  yangın tüpleri ve yangın tüplerinin nasıl kullanılması hakkında yol gösterici bilgiler öğrendiler.

Deprem Deneyim Odası'nda deprem simülasyon sistemi ile gerçeğe yakın olan bir depremi deneyimleyen öğrenciler, çök-kapan-tutun un önemini daha iyi kavradılar.

Afet çantasında neler olması gerektiğinin ayrıntılı olarak öğrenildiği eğitimde, 5 Boyutlu Sinema'da deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili 6 dakikalık eğitici film izlendi.

“BİLGİLER ÇOK DEĞERLİ”

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Öğretmeni İlknur Kum, “Park harika bir yer. Okul olarak buradaki eğitimlere katılmak istedik. Verilen bilgiler çok değerli. Öğrencilerimizin bu bilgileri edinmeleri çok önemliydi. Olası depremlere hazırlıklı olmak gerekir.” dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Çınar Ağacabay, “Eğitimlerde anlatılanları genel olarak biliyorduk. Ama daha da pekiştirdik. O yüzden eğitimler çok iyi geçti.” derken Havin Çakmak da şunları söyledi: “Yangın ve yangın tüpleri hakkında pek bir bilgim yoktu. Onlar hakkında da bilgim oldu. Buradaki öğretmenler çok bilgili. Onlardan bu bilgileri almak çok iyi oldu.”


 


ARŞİV