Potlaçlı kadınlardan Anneler Günü hediyesi

Anneler günü için hediye almak isteyenler, Potlaçlı kadınların el emeği ve göz nuru ürünlerinin yer aldığı “Potlaç Anneler Günü Alışveriş Festivali”ni ziyaret edebilir. Festival, 11 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek

06 Mayıs 2024 - 16:29

Kadıköy Belediyesi’nin kadınları sosyal ve  ekonomik yaşamda  desteklemek amacıyla hayata geçirdiği, dayanışmanın ve paylaşmanın  en güzel örneklerinden Potlaç, kadınların yanında olmaya devam ediyor. 

Potlaçlı kadınların farklı materyal ve tasarımlı takılardan, dekorasyon ürünlerine, örgü işinden amigurumi oyuncağa kadar el emeği göz nuru ürünleri, özel günler için düzenlenen festivaller kapsamında Kadıköylülerle buluşuyor.

Bu festivallerden biri olan “Potlaç Anneler Günü Alışveriş Festivali” de Kadıköy Belediyesi Atıksız Yaşam Pazarı'nda  6 Mayıs Pazartesi günü başladı.  Anneler günü için hediye almak isteyenler, 11.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olan ve 11 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek festivali  ziyaret edebilir.   

“Potlaç Anneler Günü Alışveriş Festivali”  kapsamında stant açan Yasemin Çokacar , “Üç yıl önce arkadaşlarım çini kursuna gitti. Ben de onlarla birlikte kursa katıldım. Kurs sonunda çok fazla şey yapmaya başlayınca paylaşmak istedim.

Ve Potlaç’a üye oldum. İki yıldır Potlaç çatısı altındayım. Çini boyuyorum. Bunların içinde çiniden süs eşyaları var. Saksı, ev, anahtarlık, çan gibi. Farklı desende ve renklerde. Bizler de anneyiz. Annelerin elinden annesine hediye almak isteyenleri bekliyoruz.” dedi.  

“ANNELER GÜNÜNE ÖZEL HEDİYELER”

“Yaklaşık dört yıldır Potlaçlıyım.” diyen Melis Güven de “Arkadaşlarımla beraber ahşaptan bardak altlıkları ve tepsiler boyuyorum. Ürünlerin hepsi sağlıklı. Sağlıklı, kadınların elinin değdiği ürünlerden anneler gününe özel çok güzel hediye olur. Tüm İstanbulları ve Kadıköylüleri festivale bekliyoruz.” diye konuştu.

Seda Yazgan ise şunları söyledi: “Bir yıldır Potlaçlıyım. 15 senedir tepsi ve tabak gibi ev eşyaları yapıyorum. Emekli olduktan sonra bu işe daha çok zaman ayırdım. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Anneler günü için hediye almak isteyen herkesi bekliyoruz. Bize bu imkanı sağladığı için de Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” 

 


ARŞİV