Çocuklar, Rasimpaşa’da doyasıya eğlendiler

İhsan Sungu İlkokulu öğrencileri, Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen atölyede hem öğrendi hem de eğlendi

22 Kasım 2018 - 14:04

Kadıköy Belediyesi “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında birçok etkinliğe imza attı.  Etkinlik adreslerinden biri olan Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi de 19 Kasım Pazartesi günü misafir ettiği İhsan Sungu İlkokulu’nun öğrencileri için dolu dolu bir atölye programı hazırladı. Tanışma etkinliğiyle başlayan ve ayna oyunuyla devam eden atölyeye çocukların şen kahkahaları renk kattı. Müzik eşliğinde oynanan şapka oyunu ile daha da şenlenen atölye, çocukların şarkılarına, şiirlerine, bilmecelerine ve danslarına sahne oldu.

KEÇEDEN GEZEGEN YAPTILAR

Şarkıların, şiirlerin ve dansların ardından çocuk haklarını anlatan filmi izleyen çocuklar, hakları konusunda daha çok bilgi sahibi oldu.  Duygu Karadeniz’in yürütücüsü olduğu yaratıcı tasarım etkinliğinde ise çocuklar, keçeden gezegenler yaptı. Yaptıkları gezegenleri kâğıda yapıştıran çocuklar üzerine de hayallerini ve dileklerini yazdı. Eğlenceli, bir o kadar da hareketli geçen yaratıcı tasarım atölyesinden sonra Avukat Aysu Melis Bağlan,  Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı film eşliğinde özellikle belediyenin çocuklara yönelik yaptığı çalışmalar hakkında çocuklara ayrıntılı bilgi verdi.

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

Kadıköy Belediyesi’nin çocuklar için eğitimden sağlığa, spordan sanata kadar geniş bir yelpazede çalışma yaptığını dile getiren Aysu Melis Bağlan, çocuklar için yapılmış merkezlerden bazılarını şu şekilde sıraladı; “Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Karikatür Evi, Kreşler, Gençlik Sanat Merkezi, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi...” Çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılırken, çocuklar akıllarına takılan soruları sordu ve düşüncelerini paylaştı. Çocukların arasında yüzme havuzuna giden ve Karikatür Evi’ndeki etkinliklere katılan da var. Atölye, oyunların ve edinilen bilgilerin ışığında çocukların yüzünde keyifli bir zaman geçirmenin verdiği mutlulukla son buldu.


ARŞİV