Kalamış’ta Hıdırellez şenliği

Kadıköy Belediyesi Kalamış Atatürk Parkı’nda Hıdırellez şenlikleri düzenliyor. 5 Mayıs’ta yapılacak şenliğe tüm Kadıköylüler davetli

03 Mayıs 2024 - 09:22

Huzur, bereket ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez Kadıköy’de kutlanacak. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerin adresi Kalamış Atatürk  Parkı. 5 Mayıs Pazar günü yapılacak şenlik saat 15.00’te başlayacak. Tolga Bostancı DJ sunumu ile başlayan etkinlikler Sami Levi- Volkan Şenlendirici konseri ile devam edecek.

18.30’da ise Hıdırellez ateşi yakılıp dilekler dilenecek. Ağaca dilek bağlama, ateşten atlama etkinliklerinin olacağı şenlikte Hüsnü Şenlendirici & Dzambo Agusevi Orkestrası konser verecek. Kalamış Parkı’nda Balkan ezgilerinin yankılanacağı konser ve etkinliklere tüm Kadıköylüler davetli.

Hıdırellez hakkında

Hıdırellez, Anadolu, Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu'da yazın başlangıcının kutlandığı bayramlardan biri. Dünyanın farklı yerlerinde Ağrice, Altı Mayıs, Aya Yorgi, Aziz George, Bahar Bayramı, Ederlez, Eğrice, Eğrilce, Hederlez, Hıdrellez, Hiderlez, Hızır ile İlyas, İderlez, İlk Yaz, Mantifer, Mar Curcos, Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) isimleriyle de biliniyor.Türkiye'de Hıdırellez, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanıyor. UNESCO  2017'de Hıdırellez’i  "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"ne kaydetti.


ARŞİV