Kadıköy'ün kursları çok renkli

Kadıköy Belediyesi hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik geniş bir yelpazede ücretsiz kurslar düzenliyor

01 Kasım 2018 - 12:22

Kadıköy Belediyesi 7’den 70’e bütün Kadıköylüler için 2018 ile 2019 döneminde de spor merkezlerinde, sosyal hizmet merkezlerinde, gönüllü evlerinde, sanat ve kültür merkezlerinde tenisten yüzmeye, dramadan aşçılığa, İngilizce’den işaret diline, çizgi romandan karikatüre kadar birçok alanda ücretsiz kurslar veriyor. Kadıköylülerin hem sosyalleşmesi hem üretmesi hem de sağlıklı olması amacıyla düzenlenen kurslara ve kursların verileceği yerleri sizler için derledik.

  • Sosyal hizmet merkezlerinde hangi kurslar var?

Kadıköy Belediyesi Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’nde ekim ile haziran ayı içerisinde yer alan kurslar şu şekilde; “Fransızca, tezhip ve minyatür, resim, drama, fotoğrafçılık, iletişim yöntem ve teknikleri, işaret dili, radyo ve televizyon programcılığı, senaryo yazarlığı, aşçılık, pastacılık, dans - latin dansı ve el nakışı.” 

Rasimpaşa Sosyal Hizmet Merkezi’nde de senaryo yazarlığı, kısa film yapımı, uygulamalı tiyatro, drama ve İspanyolca kursları Kadıköylüleri bekliyor.

Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise web ile grafik tasarımı ve Fransızca kursu; Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise fotoğrafçılık, resim, el sanatları, drama, ritim, spor, yüzme ve yoga dersi haziran ayına kadar verilecek.

Hasanpaşa Sosyal Hizmet Merkezi'nde verilen kursla ise şöyle: Temel bilgisayar, office  programları kullanımı, İngilizce, cilt bakımı ve makyaj, makine nakışı, model gemi yapımı,biçki dikiş

Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’nde ise fotoğrafçılık, resim, spor yoga gibi alanlarda dersler var.  Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi’ndeki dersler hakkındaki ayrıntılı bilgiyi http://engelsizsosyalhizmetmerkezi.kadikoy.bel.tr/  adresinden edinebilirsiniz.

       Kış Spor Okulu Eğitimleri

Kadıköylü çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan Kış Spor Okulu Eğitimleri 8 Ekim Pazartesi günü başladı. Eğitimler kapsamında çocuklar için masa tenisi, tenis, futbol, satranç, zumba kids, voleybol, basketbol, yüzme ve jimnastik; yetişkinler için ise pilates, yoga, zumba, Latin dansları, halk oyunları, tenis, satranç, yüzme, masa tenisi, total body, cross fit kursu yer alıyor. Çocuklar için verilen kurslar Kalamış Spor Merkezi, Göztepe Özgürlük Parkı Spor Merkezi, Caferağa Spor Salonu, Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Göztepe Yeşilçeşme Spor Merkezi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde; yetişkinler için ise Kalamış Spor Merkezi, Göztepe Özgürlük Parkı Spor Merkezi, Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde veriliyor. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik düzenlenen kurslar hakkında detaylı bilgi için ise http://spor.kadikoy.bel.tr adresine bakabilirsiniz.

  • Çocuk ve Gençlik Sanat merkezlerindeki kurslar ve atölyeler

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile Gençlik Sanat Merkezi’nde çocukların ve gençlerin hem sosyal hem de kültürel alanda gelişmesini sağlayan kurslar bu yıl da devam ediyor. Çocuk Sanat Merkezi’nde müzik bölümü, piyano, gitar, bağlama, vurmalı çalgılar, bateri, saksafon, klarnet, flüt, viyola, viyolonsel, resim, drama, bale ile dans kursu ve Anne ile Çocuk Etkinliği ve Erken Yaş Müzik Eğitimi bulunuyor.

Gençlik Sanat Merkezi’nde ise Klasik Türk Müziği, keman, bağlama, vurmalı çalgılar (grup dersi),  ney, viyola, viyolonsel, piyano, ses eğitimi, akordeon,  gitar, yan flüt ve klasik kemençe kursu; Latin Amerikan dansları içerisinde salsa, bachata, cha cha, merenge, salon danslarından ise slow, rumba, vals, tango, Ege danslarında da sirtaki ile zeybek ve yaratıcı drama dersleri (grup dersleri) Kadıköylüleri bekliyor.

  • Sosyal Yaşam Evi kursları

Kadıköy ilçesinde yaşayan 65 yaş ve üstü Kadıköylülere yönelik sağlık hizmetleri, temel bakım hizmetleri, kişisel gelişim faaliyetleri, sosyal ile kültürel faaliyetler, psikolojik ve sosyal destek hizmetleri ile eğitsel hizmetler veren Sosyal Yaşam Evi’ndeki kurslar 15 Ekim Pazartesi günü başladı. Resim, seramik, ahşap boyama, örgü, fotoğrafçılık, uygulamalı tiyatro, yaratıcı drama, işaret dili, satranç, Go Oyunu, İngilizce, pilates, yoga, dans, meditasyon, halk oyunları ve Türk halk müziği kursunun yer aldığı kurslar hakkında geniş bilgiyi ise  http://www.sosyalyasamevi.kadikoy.bel.tr  adresinden öğrenebilirsiniz

  • İğne oyasından sirtakiye 

Kadıköy Belediyesine bağlı gönüllü merkezlerindeki kurs programı bu yıl da Kadıköylüler için dolu dolu hazırlandı. Kurs programı içerisinde her alandan ve daldan dersler yer alıyor. Bu program içerisinde bulunan bazı kurslar şunlar; “Takı tasarımı, okuma ve yazma, resim, kurdela nakışı, yaşam koçluğu, tango, sirtaki, iğne oyası, İspanyolca, makyaj, el sanatları, halk dansları, vitray-cam süsleme ve emlak danışmalığı…” Programdaki diğer kurslar ve bu kurslar hakkındaki detaylı bilgiyi http://www.kadikoybelediyesigonulluleri.com/ adresinden edinebilirsiniz.

  • Karikatür Evi’nde atölyeler devam ediyor

Kadıköylüler için karikatür sanatının, söyleşilerin, sergilerin ve atölyelerin adresi haline gelen Karikatür Evi’nde çocuklara ve gençlere yönelik kış ve yaz döneminde karikatür, çizgi roman ile manga ve kısa animasyon atölyeleri ücretsiz bir şekilde devam ediyor. Atölyeler hakkındaki aydınlatıcı bilgiler için http://karikaturevi.kadikoy.bel.tr/adresine uğrayabilirsiniz.

  • BMKM’de Yaratıcı Yazarlık ve Senaryo Atölyesi

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde (BMKM) cumartesi günleri 14.00 ile 16.00 saatleri arasında Mehmet Aydın ile Yaratıcı Yazarlık ve Senaryo Atölyesi düzenleniyor.  Yaratıcı Yazarlık ve Senaryo Atölyesi için detaylı bilgi için http://bmkm.kadikoy.bel.tr/  adresine bakabilirsiniz.

  • Halis Kurtça’da hem öğreniyorlar hem eğleniyorlar

Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköylü çocuklara kazandırdığı önemli kültür merkezlerinden biri olan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi de birçok atölyeye ev sahipliği yapıyor. Ayrıntılı bilgiye http://hkckm.kadikoy.bel.tr/ adresinden ulaşabileceğiniz etkinlik ve atölyeler şunlar; “Bebeğimle Oynuyorum Anne-Bebek Aktivitesi, Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık, Pantomim, Canlı Masal, Origami Tasarım, Çocuklar İçin Senaryo ve Akıl Oyunları Atölyesi ile Tiyatro Eğitimi.”

  • 19 Mayıs ile Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi programı

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs ile Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim merkezi programında örgün eğitim, kişisel gelişim ve sanat ile üniversiteye hazırlık kursları bulunuyor. İlköğretime yönelik verilen kursun içinde yer alan akademik dersler listesi şöyle; “Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi.” LGS (Liselere Giriş Sınavı) kursları ve deneme sınavları ile özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik birebir akademik dersler de veriliyor.

Kişisel gelişim ve sanat kursları içerisinde de piyano, keman, gitar, bağlama, resim, drama, yoga ile Çocuk Hakları ve Felsefe Arkeoloji Yazarlık Atölyesi, İngilizce ile 1. ve 2. Sınıf öğrencileri için İngilizce drama bulunuyor.  Üniversiteye hazırlık kursları kapsamındaysa Türk dili ve edebiyatı, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih ve felsefe dersi var.


ARŞİV