Kadıköy trafiğine 4 iyi haber

Kadıköy metrosu Tuzla'ya uzayacak, 50 yeni otobüs hizmete girecek ve yolcu minibüslerinde bedava internet olacak. Ayrıca Kadıköy'den Bursa’ya deniz otobüsü seferleri başladı.

30 Mayıs 2013 - 15:51

Gökçe UYGUN

Kadıköy Kartal hattında hizmet veren metro hattı, yapılacak çalışmalar sonunda Tuzla’ya kadar uzanacak. Konuyu görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Kartal metrosunun Tuzla’ya kadar uzatılmasını kararlaştırdı. Marmaray projesi güzergâhında üç durağa ev sahipliği yapan Tuzla, metro hattının da uzatılmasıyla ulaşımda önemli rahatlık yaşayacak. Metronun Tuzla’ ya uzanması ile tersaneler mevkiinde metroya binen vatandaşlar 36 dakikada Kadıköy, 10 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşabilecek. Marmaray projesi kapsamında Tuzla'daki hızlı trene binen vatandaşlar, 95 dakikada Halkalı’ya ulaşacak. Proje kapsamında Marmaray ile Metro birleşmesi Kadıköy ve Tuzla olarak belirlendi. 

KADIKÖY’DEN BURSA’YA... 
İstanbul ile Bursa arasındaki ulaşımda avantajlı seçenekleri sunan İDOBÜS, İstanbul Avrupa yakasındaki Kabataş iskelesinin ardından 1 Nisan'dan itibaren Anadolu yakasındaki Kadıköy iskelesini de devreye aldı. Kabataş/Kadıköy/Bursa seferleri ile Kabataş’tan Bursa’ya 2 saat, Kadıköy’den Bursa’ya 1 saat 40 dakika sürüyor. Aynı hafta içinde, henüz daha yeni hizmete giren Kadıköy terminalini kullanan İDOBÜS yolcularının sayısı ise 2,500'e ulaştı. İDOBÜS, bu yoğun ilgiyle birlikte bir de kampanya başlattı; İDOBÜS, Mayıs-Haziran dönemi için 35,000 koltuğu sadece 1 ve 3 TL'den satışa sundu. Sadece 1 ve 3 TL'lik bu biletler, www.idobus.com, çağrı merkezi ve Kabataş, Kadıköy ile Güzelyalı terminallerinden satışa sunuldu. 

50 YENİ OTOBÜS 
İETT, filosunu yenilemek için 50 otobüs teslim aldı. Anadolu Yakası’ndaki 40 hatta hizmet vermeye başlayan 50 yeni otobüsün hat dağılımları şöyle:“10B Altbostancı-Kadıköy, 10S Altbostancı-Kadıköy ring hattı, 11C Üsküdar-Emniyet Mahallesi, 11ST Üsküdar-Seyrantepe, 11Y Üsküdar-Yavuztürk Mahallesi, 11Ü Ünalan Mahallesi-Üsküdar, 14F Küplüce Mahallesi-Kadıköy, 15C Üsküdar-Kirazlıtepe-Ferah Mahallesi, 15K Kirazlıtepe-Üsküdar, 9ÜD Ş. Şahinbey-Dudullu-Ümraniye-Üsküdar, 11K Üsküdar-Kazım Karabekir Mahallesi, 10 Ümraniye Devlet Hastanesi-Ataşehir-Üst Bostancı, 11T Türkiş Blokları-Üsküdar, 125 Kadıköy-Boğaziçi Üniversitesi Rumeli Hisarüstü, 129L Kozyatağı-4. Levent Metro, 133F Yedpa-Fındıklı Mahallesi-Maltepe-Cevizli ve 16Y Kadıköy-Yeşilbağlar, 19M Ataşehir-Kadıköy, 20D Dudullu-Yenişehir-Kadıköy, 21B Kadıköy-Küçükbakkalköy, 256 Yeditepe Üniversitesi-Ataşehir-Taksim, 11T Türkiş Blokları-Üsküdar, 8M Ataşehir-Metrobüs Kadıköy, KM40 Marmara Eğitim Köyü-Metro-Maltepe, 131B Çiftlik Mahallesi-Ümraniye, 11L Üsküdar-Bulgurlu Mahallesi, 14Y Kadıköy-Yavuztürk Mahallesi, 16M Ataşehir-Harem-Üsküdar, 17L Küçükyalı Lojmanları-Kadıköy, 19K Kayışdağı-Kadıköy, 19Y Ferhatpaşa Mahallesi-Kadıköy, 19Z Zümrütevler-Kadıköy, KM70 Sultanbeyli-Metro-Kartal, 16 Kadıköy-Pendik, 16S Sabiha Gökçen Havalimanı-Metrobüs Uzunçayır, 17 Kadıköy-Pendik, E-3 Sabiha Gökçen Havalimanı-Uydukent-4. Levent Metro, KM60 Veysel Karani-Kartal Metro, 11P Sarıgazi Emek Mahallesi-Üsküdar, 19ES Kadıköy-Esenşehir Mahallesi, 11G Üsküdar-Yenidoğan, 14 Kadıköy-Yenidoğan, 320A Samandıra-Harem, 522N Nişantepe-4. Levent Metro, 131A Ahmet Yesevi Mahallesi-Ümraniye, KM25 Yenişehir-Kartal Metro-Cevizli Peronlar, KM31 Uğur Mumcu-Soğanlık-Cevizli Köprüsü, 132P Kartal-Veysel Karani Mahallesi, KM21 Hilal Konutları-Kartal Metro-Cevizli Peronlar ve KM10 İçmeler-Kartal Metro-Cevizli Peronlar.`
 
KADIKÖY-PENDİK, İNTERNETE GİRDİK! 
Yeni hatlı minibüs Jest, yolcularına bedava kesintisiz internet hizmeti sunacak. Kıraça Grubu şirketlerinden Karsan, yeni minibüsünü tanıttı. Bir süre önce üretimi başlayan ve “Jest” adı verilen minibüsün yolcuları, seyahat sırasında internete ücretsiz olarak girebilecek. Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, aracın engelli rampası, yüksek iç hacim, farklı koltukları ile fark oluşturacağını belirtirken, asıl önemli özelliğinin, ücretsiz wi-fi internet hizmeti sunabilmesi olduğuna dikkat çekti. Bunun, yolcu minibüsü için dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Kitapçı, “Vodafone ile özel anlaşma yaptık. Yolcular, minibüse bindiklerinde, seyahatleri süresince ücretsiz olarak internetten faydalanabilecek. Bunun için ne minibüsü satın alandan ne de kullanıcıdan ücret alınmayacak” dedi.  

ARŞİV