Kadıköy'de aşure birlik ve beraberlik için kaynadı

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs, Rasimpaşa ve Sahrayıcedit Mahallesi'nde aşure dağıttı. Başkan Odabaşı, “Komşularımızla aşure paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.”dedi

14 Ağustos 2022 - 21:58

Kadıköy Belediyesi, “Birlik ve beraberliğin köklü geleneklerinden biri olan aşuremizi paylaşmaya bekliyoruz” diyerek 19 Mayıs, Rasimpaşa ve Sahrayıcedit Mahallesi'nde aşure dağıttı. Rasimpaşa Mahallesi'nde 13 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen aşure etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın vatandaşlara aşure ikram ettiği etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de katıldı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Odabaşı, :“Komşularımızla aşure paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Birlik ve beraberliğimizin aşure gibi pekişmesi dileğiyle. Kadıköy'de ve tüm Türkiye'de zenginliklerimizle birlik, beraberlik içinde ve paylaşarak yaşayacağız.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Rasimpaşa Mahallesi'ndeki aşure dağıtımına annesi Gül Yetik ile birlikte katılan Ayşe Yetik, “Ankara'dan geldik. Burada misafiriz. Başkanın aşure dağıtması çok hoşumuza gitti. Bizim de kısmetimiz de varmış annem ile birlikte yedik.” dedi.

“AŞURE İNSANLARI BİR ARAYA GETİRDİ”

Acıbadem Mahallesi'nde oturan Hatice Yünlü de şunları söyledi: “Çok sevdiğim bir tatlı. Geleneksel bir yönü de var. Buradan geçerken yemek nasip oldu. Aşure, etkinliğe gelenleri bir araya getirdi.”


 


ARŞİV