"Hayvanları Koruma Günü" kermesi

Kadıköy Hayvan Dostları Platformu, 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde kermes düzenledi

04 Ekim 2022 - 09:44

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 2 Ekim Pazar günü '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla düzenlenen kermese ev sahipliği yaptı. Kadıköy Hayvan Dostları Platformu tarafından düzenlenen kermeste el emeği ürünler ile yiyecek ve içecek stantları yer aldı; çocuklar hayvan resimleri yaptı.

Sokak hayvanlarına yönelik empati duygusunun gelişmesinin, satın almak yerine sahiplenmenin artmasının amaçlandığı kermesten elde edilen gelir, barınaktaki hayvanların tedavisi için kullanılacak.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Kadıköy Hayvan Dostları Platformu üyesi Senem Yıldırım, “Farkındalık yaratmak için etkinliği burada yapmak istedik. Buradaki hayvanların sevgiye ihtiyacı var. Bu tür etkinlikler sahiplenmenin artması için iyi oluyor. Kermesten elde edilecek gelir, barınaktaki kedilerin ve köpeklerin tedavisinde kullanılacak. Akmasada damlamış olacak.” dedi.

“İYİ Kİ LUMİ”

Barınaktan üç yıl köpek sahiplenen, barınak gönüllüsü Figen Özkan da duygu ve düşüncelerini şöyle dile getiriyor: “Lumi'yi bir yaşındayken sahiplenmek istedik ve eşimle karar verip sahiplendik. Şu an dört yaşında. İyi ki diyorum. Karşılıksız, saf ve temiz sevginin adı. Bol sevgi verdik, ihtiyaçlarını karşıladık. Birbirimize alıştık. Hayatımıza güzellikler kattı. Hayvanları çok seviyorum. Evimde ayrıca beş kedi ile 4 kuş var. Hiçbir sorun yaşamıyoruz. Her şeyi paylaşıyoruz.  Birlikte bir yaşantımız var.”

 

 


 


ARŞİV