Öğrencilerin ‘Kitap Tadımı’

Zühtüpaşa İlkokulu öğrencileri “Kitap Tadımı” projesi kapsamında bir dönemde 302 kitap okudu

22 Ocak 2019 - 10:49

Kadıköy Zühtüpaşa İlkokulu’nda ‘Kitap Tadımı’ adlı bir proje yapılıyor. 3 yıl sürecek olan proje kapsamında şimdiye dek, bir dönemde 25 öğrenci yaklaşık 20 bin sayfalık 302 kitabı okudu.  Öğrenciler kitapları okumakla kalmadı, bunların sunumlarını da yaptı. Sunumlar sırasında film çeken, reklam hazırlayan, dans eden, masa oyunu üreten, yazara mektup yazan,  kurabiye yiyen, tiyatro oynayan, maske yapan,  kötü karakter için mahkeme kuran, röportaj yapan öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Proje kapsamında öğrenciler aynı zamanda okudukları kitapların yaratıcılarıyla da tanışma olanağı yakaladı. Bu kapsamda yazar ve çizerler Fatih Erdoğan, Behiç Ak, Zeynep Özatalay ve Aytül Akay okulu ziyaret etti.

SAĞLIKLI ZİHİN İÇİN KİTAP

Projeyi hazırlayan sınıf öğretmeni Deniz Tokatlıoğlu, “Vücut için egzersiz yapmak ne ise,  zihin için de kitap okumak odur. Amacımız Kadıköylü öğretmen ve öğrencilere kitap okuma vasıtasıyla zihinsel hareket, stres azaltma, bilgiyle donanma, genişleyen kelime dağarcığıyla dile hakimiyetin artması, hafızanın gelişmesi, daha güçlü analitik düşünme becerisi, daha gelişmiş konsantre yeteneği, daha iyi yazma becerisi ve huzur ortamını amaçladık.  Okuya okuya daha sağlıklı bir zihne ve daha gelişmiş bir hayal gücüne, daha geniş kelime dağarcığına, dünya hakkında daha fazla bilgiye ve daha az stresli bir yaşama sahip olmamıza destek oldu. Ayrıca daha fazla kitap okumak tartışmalara daha çok dahil olabilmemizi, çevremiz tarafından daha ilgi çekici bir insan olmamızı, problemleri kolaylıkla çözebilmemizi ve modern hayattaki anksiyeteden korunmamızı sağlar.” dedi.

“BEYNİ AKTİF TUTAR”

Projenin Yasal Temsilcisi ve Okul Müdürü Hakan Karabay da “Kitap okumak önemlidir. Yıllar boyunca yapılmış çeşitli çalışmalar göstermiştir ki zihinsel hareket, beyninizi aktif ve meşgul tuttuğu için gücünü kaybetmesini engelleyerek, Alzheimer ve bunama gibi rahatsızlıkların gelişimini yavaşlatır ve hatta bu rahatsızlıklardan sizi korur. Günlük hayatınızda karşılaştığınız diğer birçok konuda ne kadar stres yaşamış olursanız olun, kendinizi muhteşem bir hikâyenin içerisinde kaybettiğinizde hepsi yok olur gider. Okumuş olduğunuz her şey beyninizi yeni bilgilerle donatacaktır ve bu bilgilerin ne zaman işe yarayacağını bilemezsiniz. Daha fazla okudukça daha fazla kelime öğrenecek ve bu kelimeleri de günlük hayatınızda kullanmaya başlayacaksınız. Düşüncelerinizi rahatça ifade edebilmeniz ve güzel konuşmanız size her türlü iş alanında yardımcı olacak, özgüveninizi ve özsaygınızı arttıracaktır.” diye konuştu.


ARŞİV