Gençler nasıl bir ülke istediğini anlatıyor

19 Mayıs, Kadıköy'de coşkuyla kutlandı. Bayram coşkusunu yaşayan gençlerle geleceğe dair beklentilerini konuştuk. Gençler, “Ülkemde her şeyin çok güzel olmasını, mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum.”diyor

25 Mayıs 2023 - 09:47

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Kadıköylüler, etkinlik alanlarında ellerinde bayraklar, dillerinde marşlarla 19 Mayıs coşkusunu yaşadı. Gençler de bayramlarını Kadıköy'de doyasıya kutladı. Kadıköydeki etkinlik adreslerinden Kalamış Parkı'na gelen gençlerle gün vesilesiyle duygularını aldık, geleceğe dair düşüncelerini sorduk, beklentilerini konuştuk. 

Bisiklet turuna katılan ortaokul 3. sınıf öğrencisi Uras Kavaklıoğlu, “Çok heyecanlı ve gurur dolu bir gün. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum. Geçen yıl da turu katılmıştım. İleri de sporcu olmak istiyorum. Ülkemde daha iyi şartlarda okumak, çalışmak, yaşamak en büyük isteğim. Eminim ki her genç bunu ister.” dedi.

“UMUDUMU KORUYORUM”

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde tıp öğrencisi olan Buket Deniz Türemen, “Milli bayramlar milli duyguların yoğun yaşandığı günler. Bu günlerde çok mutlu ve umut dolu oluyorum. Bu tür etkinlikler umudu daha çok artırıyor. Her anlamda adalete kavuşacağımızı düşünmemi sağlıyor. 28 Mayıs'taki seçim yaşantıma dair alacağım kararları etkileyecek. İstediğim yönde bir karar çıkmazsa gitmeyi düşünüyorum. Ama ülkemde kalmayı çok istiyorum. O yüzden iyi olacağına dair umudumu korumaya çalışıyorum. Umarım herşey çok güzel olacak” diye konuştu. "

Yeditepe Üniversitesi'nde tıp öğrencisi olan Ateş Ükinç de şunları söyledi: “Çok anlamlı bir bayram. Atatürk'ün doğum günü olarak da geçen birgün. Bu anlamını daha da artırıyor. Bisiklet turuna geçen yıl da katılmıştım. Ülkemi çok seviyorum. Başka bir yere gitmek istemiyorum.Ülkemde her şeyin çok güzel olmasını, mutlu bir şekilde yaşamak istiyorum. Sevdiğim işi yapmak, insanlara yardımım dokunsun istiyorum. Bunların olabilmesi için de her şeyin yolunda gitmesi gerekiyor. ”

“MESLEĞİ ÜLKEMDE YAPMAK İSTİYORUM”

Lisede çocuk gelişimi bölümünde okuyan Destina Uysal ise, “Gençlere bırakılan bu topraklar korunsun. Gençler ekonomik ve sosyal açıdan desteklenmeli. Mutlu olacağımız bir ortam olmalı. Bu seçimin sonucu olumlu olursa gençler için herşey daha iyi ve güzel olacak. Ülkemi çok seviyorum. Sevdiğim meslek olan öğretmenliği ülkemde yapmak istiyorum. ”

 


ARŞİV