Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Çocuk Bürosu açıldı

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Çocuk Bürosu ve Rekreasyon Alanı’nın açılışı ile sertifika dağıtım töreni yapıldı 

30 Kasım 2018 - 08:33

İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında atıl olarak bulunan bahçe katında 300 metrekarelik alanın tadilatı yapılarak Çocuk Denetimli Serbestlik Bürosu hizmete açıldı. Suça sürüklenen çocukların yetişkin yükümlülerden ayrı alanlarda eğitim ve iyileştirme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla oluşturulan bu alan ile yine otopark olarak kullanılan müdürlük arka alanı yeşillendirilerek, bostan, çayır, kümes ve dinlenme alanı gibi bölümlere ayrıldı. Böylece hem yükümlülerin hem de personelin doğayla birarada çalışmalarını ve dinlenmelerini sağlayacak rekreasyon alanı oluşturuldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar açılışta, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Çocuk Büro’yu oluşturduklarını, bundan sonra çocukların sadece kendileri için ayrılmış daha nezih bir ortamda eğitim alacağını belirtti. Yine doğanın, toprağın, hayvanların, insanlar üzerindeki olumlu etkisi düşünülerek otopark alanının bir bölümünün yeşillendirilerek, doğal bir yaşam alanı oluşturulduğunu söyleyen Uçar, böylece iyileştirme ve rehabilitasyonun bireysel görüşme ve gurup çalışma odalarından çıkılarak, doğa ile iç içe yerine getirilmesine katkı sağlandığını ifade etti.

Programda Çocuk Denetimli Serbestlik Bürosunun ve rekreasyon alanının oluşumunda katkı veren Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu’nu temsilen Belediye Başkan Yardımcıları  Onur Temürlenk ve  İbrahim Başar Necipoğlu’na, İstanbul Ticaret Odası Başkanı  Şekib Avdagiç'i temsilen Ticaret Odası Üyesi  Ahmet Özer ve  Serkan Bilir'e ve Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu’na teşekkür plaketi verildi. 


ARŞİV