Bahariye’nin yeni sanat mekânı

Tasarımcı Rabia Özdemir Tokat, Bahariye’deki sanat atölyesinin açılışını gerçekleştirdi

22 Eylül 2017 - 09:05

Kadıköy Belediyesi’nin, KOSGEB, ILO, İŞKUR ile birlikte yürüttüğü “Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler Projesi” kapsamında girişimcilik eğitimini tamamlayıp Haziran ayında sertifikasını alan Rabia Özdemir Tokat, seramik eserler ürettiği Bahariye’deki galerisinin açılışını, 16 Eylül Cumartesi günü akşamı gerçekleştirdi.

ÜRETİP SERGİLEYECEK

Bir kadın olarak çalışma yaşamında başarılı olmak için sarf ettiği çabanın sonucunu almaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu Gazete Kadıköy’e anlatan Tokat, “Art Sequoia Seramik Atölyemizin açılışını bizi yalnız bırakmayan dostlarımızla birlikte ufak bir kokteyl ile gerçekleştirdik. Atölyemizde hem üretim yapma hem de ürettiklerimizi sergileme imkânımız var” dedi.

SERAMİK DERSLERİ BAŞLADI

Yeni sanat mekânını Kadıköy’e kazandıran başarılı girişimci Rabia Özdemir Tokat, “Aynı zamanda yeni bir dünya ile tanışmak isteyenler için seramik derslerimiz de başladı. Üretmeyi seven kadınlarımızla atölyemiz çatısı altında el emeğimizi üretime dönüştüreceğiz. Tüm kadınlarımızın üretmesi ve toplumda yer alması adına çalışacağız” diyerek seramik sanatına ilgi duyanları seramik derslerine davet etti.

Geleceğe ilişkin bazı planlarından da bahseden Rabia Özdemir Tokat, sanatçı arkadaşıyla beraber öğrencileri güzel sanatlar eğitimine hazırlayan bir yer açmayı düşündüğünü de belirtti.


ARŞİV