Afet eğitim parkı eğitimlere başladı

Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nda yeni dönem “Temel Afet Bilinci Eğitimi” başladı. Parkın 3 Ekim Pazartesi günkü misafirleri ise 30 Ağustos İlkokulu 4A sınıfı öğrencileriydi

07 Ekim 2022 - 08:55

Kadıköylüleri doğal afetler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen önemli  projelerden biri de Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı. Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı, her yaştan Kadıköylü'ye “Temel Afet Bilinci Eğitimi” vermeye devam ediyor. 30 Ağustos İlkokulu 4A sınıfı öğrencileri de 3 Ekim Pazartesi günü katıldıkları eğitimde, eğitmenlerden önemli bilgiler edindiler.

“EŞİNİ BUL, AFET ÇANTANI HAZIRLA”

Çocuklar gruplar halinde “Eşini bul, afet çantanı hazırla” eğitimi kapsamında afet çantasında neler olması gerektiğini oyun oynayarak, eğlenerek  öğrendi. Ardından Deprem Deneyim Odası'nda deprem simülasyon sistemi ile gerçeğe yakın olarak deneyimlenen deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği hakkında aydınlatıcı bilgiler edindiler.

Özellikle çök-kapan-tutun yönteminin  önemini daha iyi kavrayan  çocuklar, 5 Boyutlu Sinema'da ise deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili 6 dakikalık eğitici film izlediler.

“OYNAYARAK HATIRLADIK, ÖĞRENDİK”

30 Ağustos İlkokulu 4A sınıfı öğrencilerinden Neva İnan, “Parktaki öğretmenimiz deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini çok güzel anlattı. Afet çantasında olması gerekenleri de oyun oynayarak hatırladık ve öğrendik.” dedi. 

4A sınıfı öğrencilerinden Melike Kıral da şunları söyledi: “Bugün depremde ne yapmamız gerektiğini öğrendim. Çantada olması gerekenleri bir kez daha pekiştirdim. Çök-kapan-tutunun önemini daha iyi anladım.”

Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'ndaki eğitimlere katılmak ya da eğitimler hakkında bilgi almak isteyenler (0216) 464 89 41 numaralı telefonu arayabilir. 

 


ARŞİV