Yeni sezona hazırlanıyor

Caferağa Spor Salonu FİBA standartlarında bir zemine kavuşuyor

14 Eylül 2017 - 09:42

Kadıköy’de sporun kalbinin attığı Caferağa Spor Salonu yeni sezona hazırlanıyor. Yaklaşık bir ay önce başlayan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu ilçede spor denilince ilk akla gelen yerlerden biri. Profesyonelinden amatörüne pek çok spor müsabakasına ev sahipliği yapan, bunun yanı sıra yeni yeteneklerin sporla tanıştığı, amatör spor kulüplerinin faydalandığı bir spor mekanı.

1986 yılından bu yana faaliyette olan ve çatı, zemin, duvar bakım ve onarımı gereken Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu yaklaşık 10 güne kadar 2017-2018 sezonu için kapılarını açacak.

Spor salonunda maçların oynandığı sahanın zemin çalışmaları ise yaklaşık 2 haftadan bu yana devam ediyor. Eski parkeler kaldırıldıktan sonra alttaki beton zemin yeniden yapıldı. Beton kuruduktan sonra üzerine, sahanın uluslar arası standartlarda olmasını sağlayacak malzemeler ve ardından yeni parkeler döşendi. Parkelerin silme işlemi gerçekleştiriliyor. Ardından parkelerde yüzey işlemleri yapılacak ve saha çizgileri çizildikten sonra maçlara hazır hale gelecek. Caferağa Spor Salonu zemininin uluslar arası basketbol sahalarındaki standartlarda olacağı belirtildi. Spor salonunun çatı bakımının da yapılacağı belirtildi.

Erkekler Profesyonel Basketbol 1. Lig ve 2. Lig maçları, Kadınlar Profesyonel Basketbol Ligleri maçlarına ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu İstanbul amatör basketbol maçları ile okul sporları maçlarına da ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Şampiyonu, Euro Cup Şampiyonu, Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi ile Türkiye Basketbol Erkekler 1. Ligi takımlarından Bahçeşehir Koleji,  Türkiye Basketbol Kadınlar 1. Ligi takımlarından İstanbulgücü iç saha maçlarını Caferağa Spor Salonu’nda oynuyor.


ARŞİV