Yat yarışlarının ödülleri Kadıköy’de verildi

TAYK- Eker Olympos Regatta Yat Yarışı ödül töreni 14 Ağustos Pazartesi akşamı Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleştirildi

16 Ağustos 2017 - 14:05

Moda Deniz Kulübü önünden 11 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de verilen start ile başlayan ve Moda-Tirilye, Tirilye-Arnavutköy ve Tirilye’den-Moda’ya olmak üzere üç etaptan oluşan “TAYK-Eker Olympos Regatta” tamamlandı. 27 tekne, yaklaşık 300 yelkencinin katıldığı 3 gün süren Olympos Regatta’nın kazananı “Orient Express VI” oldu. Yarış sonunda yapılan değerlendirmede çeşitli yat gruplarında; Enka Cheese, Eker Yayık Ayran, Permolit Electron ve IBS 40 Plus gruplarında birincilik elde ettiler.

Bu sene 5’incisi hayata geçirilen Olympos Regatta’nın Moda-Tirilye etabında Marmara’yı en hızlı geçen tekne ise 3 saat 41 dakika 59 saniye ile Orient Express VI oldu. 

27 yatın katıldığı 4. Yıl yarışının startı 11 Ağustos Cuma günü Moda Deniz Kulübü’nden verilmişti. Yarış startı Moda’dan verilirken, finiş hattı Tirilye’de kurulan yarışı Orient Express6, 3 saat 41 dakika 59 saniyede tamamladı. İkinci yarış ise 12 Ağustos Cumartesi günü körfezde rüzgârın çok sık yer değiştirmesi nedeniyle bir saat gecikmeli olarak saat 15.00’te başladı ve sertleşen rüzgâr nedeniyle kısa sürede tamamlandı. 13 Ağustos Pazar günü ise 12.04’te başladı. Sadece 6 yat zaman sınırı içinde yarışı tamamlayabildi.

Yarışların birincilik ödülleri çeşitli sınıflarda IBS 4 Plus yatı ile 40 Plus Sailing-Akın Telatar ve ekibine, Permolit Electron yatı ile Cenk Tekkaya-Bartu Özsoy ve ekibine, Eker Yayık Ayran yatı ile Ahmet Eker ve ekibine, ENKA Cheese yatı ile Levent Peynirci ve ekibine, Carpediem yatı ile Ömer Faruk Sağesen ve ekibine verildi.

Yarışın genel klasman ödülleri kapsamında ikincilik ödülleri Selan yatı ile Barış Ersemiz ve ekibine, Uniq2go Hangover yatı ile Genco Sindel ve ekibine, Logo yatı ile Tuğrul Tekbulut-Onur Bilgen ve ekibine, Orient Express6 yatı ile Bülent Atabay ve ekibine verildi.

Üçüncülük ödülleri Venüs Team yatı ile Ertan Özçevik ve ekibine, Akkim Bond yatı ile Serhat Domaniç-Cenk Tekkaya ve ekibine, Ford Otosan-Fenerbahçe yatı ile Fenerbahçe Spor Kulübü-Oğuz Ayan ve ekibine, Ada-Pupa Adrenalin yatı ile Hayri Murat Gökçen ve ekibine verildi.

Yapılan yarışlar sonunda Olympos Trofesi ise Orient Express6 yatı ile Bülent Atabay ve ekibinin oldu.


ARŞİV