Sualtı ragbisinde Avrupa’da ilk 5’te

A millilerimiz Finlandiya’da düzenlenen Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası’ndan başarılı sonuçlarla döndü

05 Temmuz 2017 - 09:44

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan güzel haberler var. Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası’nda Erkek ve Kadın A Milli Takımlarımız beşinci oldu. 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılan Sualtı Ragbisi Avrupa Şampiyonası’nda milli takımlarımız güçlü rakipleriyle nefes kesen mücadeleler ortaya koydu.

A Milli Erkek Takımımız, Almanya, İsveç ve Finlandiya’nın olduğu C Grubu’nda, A Milli Kadın Takımımız ise Finlandiya, Norveç ve Danimarka’nın olduğu A Grubu’nda yarıştı. Özellikle Erkek Milli Takımımız rakipleriyle yaptığı maçların ilk yarısında sualtında belirgin bir üstünlük sağladı. Ancak bu performanslarını maçların genellikle 2. yarısına yansıtamadılar. Son derece zor bir spor olan sualtı ragbisinin Avrupa Şampiyonluğu maçlarında elde ettikleri toplam skorlarla Milli Takımlarımız kadınlar ve erkeklerde Avrupa beşincisi oldu.

“HEDEFİMİZ İLK DÖRTTE OLMAKTI”

Sualtı Ragbisi Milli Takımı Antrenörü Tarkan Laleli, “Kadınlarda ve erkeklerde ilk 4 takım içinde olmayı hedefliyorduk. Özellikle erkeklerde madalya kürsüsüne çıkmak için Finlandiya’ya gelmiştik. Maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Rakiplerimizin taktik ve performanslarına artık aşinayız. Eksikliklerimizi daha disiplinli çalışmalarla giderip bundan sonraki şampiyona için kesinlikle daha üstün maçlar ortaya koyacağımıza eminim” diye konuştu.

Avrupa beşinciliğini değerlendiren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise, “Öncelikle millilerimizi ve teknik kadromuzu verdikleri mücadelelerden dolayı kutluyorum. Aldığımız sonuç hedefimizin biraz gerisinde kaldı. Ama bu bizi üzmedi, aksine gelecek şampiyonluk için takımlarımızı ateşleyecek motivasyon ve azmin lokomotifi olacaktır. Millilerimiz kesinlikle moral bozukluğu yaşamamalı. Çocuklarımız taktik, koordinasyon, güç ve performans açısından şampiyonluğa imza atacak düzeydedir. Federasyon olarak her zaman onları destekleyeceğiz ve yanlarında olacağız” dedi.

Etiketler; Sualtı ragbi

ARŞİV