Sporcumuz Dünya Şampiyonası’nda

Başarılı sporcu Tansu Erin Şarlak, Dünya Yelken Şampiyonası’ndan ödülle dönmek için antrenmanlarda çok çalışıyor

05 Temmuz 2017 - 09:33

İstanbul Yelken Kulübü sporcularından 14 yaşındaki başarılı sporcu Tansu Erin Şarlak 11 – 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Tayland’da düzenlenecek olan 2017 Optimist Dünya Şampiyonası için hazırlanıyor. Elde ettiği başarılarla Milli Takım kampına da seçilme başarısı gösteren başarılı yelkenci Dünya Şampiyonası’ndan ödülle döneceğini, iddialı olduğunu belirtti.

Yaşamında sporun yanı sıra sanata da yer veren, piyano dersleri alan ve derslerindeki başarısıyla da dikkat çeken Tansu Erin Şarlak, optimist sınıfında katılacağı Dünya Şampiyonası için yoğun bir antrenman programı uyguluyor.

YELKEN SPORUYLA TANIŞMA

Tansu Erin Şarlak yelken sporuyla babası sayesinde tanıştığını belirtti. “Babamın küçüklükten yelken sporuna ilgisi varmış fakat babaannem bu sporu tehlikeli gördüğü için babamı bu fikirden uzaklaştırmış. Bu yüzden ailem ilk önce ağabeyimi sonra da beni yelken sporuna başlattılar. 1. Sınıfın yazında yelken sporuyla tanışmış oldum” dedi.

TENİS VE YÜZME

Tansu Erin’in spor yaşamı sadece yelkenle sınırlı değil. Yelken sporuna başlamadan önce tenis sporuyla ilgilenirken aynı zamanda okulun yüzme takımında da yer almayı başardı. Tansu Erin, “Her ne kadar yüzme antrenörüm benim yüzmeyi bırakmamı desteklemese de ben ağabeyimin yolundan izleyip yelken yapmayı tercih ettim. Hala kondisyon çalışmalarım için yüzüyorum. Ara sıra boş vaktimiz olursa ağabeyimle tenis oynuyoruz” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILACAK

İleride yapmak istediği meslek hakkında tam olarak karar vermese de doktor veya mühendis olmayı tercih edebileceğini belirten başarılı sporcu, gelecekte yelkenin hayatının bir parçası olması istediğini, belki ikinci  bir meslek olarak yelken antrenörü de olabileceğini söyledi.

Şu sıralar dünya şampiyonası için hazırlandığını ve yoğun şekilde antrenmanlara devam ettiğini anlatan genç sporcu, “Spor yaşamımdaki hedeflerim arasında ülkemi en iyi biçimde uluslararası yarışlarda derce alarak temsil etmek yer alıyor. Emeklerimin karşılığını alıp ülkemi, onurlandırmak en büyük dileğim. Gelecek ay Tayland’ın Pattaya ketinin ev sahipliği yaptığı 2017 Optimist Dünya Şampiyonasına katılacağım. Bu yarışta iyi bir derece almak şu an ki hedefim.

Dünya Şampiyonası’nda ülkemi ve ilçemi temsil edeceğim. Bu başarımı öncellikle aileme borçluyum. Azmimi ve başarma isteğimi keşfedip beni her zaman destekledikleri için bu noktaya geldim. Benim için çok fedakarlıklar yapıyorlar. Okul ve spor hayatımda beni çok iyi bir şekilde yönlendirdikleri için antrenmanlarıma düzenli olarak gidiyorum ve derslerimi yetiştiriyorum. Bunun dışında benim hırsım bu noktaya gelmemde büyük rol oynadı. Zor zamanlarda da beni ayakta tutan ve pes etmememi sağlayan unsur hırsımdır. 

Tayland’da gerçekleşecek 2017 Optimist Dünya Şampiyonasında  kendimi iddialı görüyorum bütün sene çalıştım ve eğer elimden geleni yaparsam ülkeme iyi bir dereceyle dönebileceğime inanıyorum. Bütün yıl kışın haftasonu deniz hafta içi kara antrenmanları yaptık. Okullar bitince ise hafta içi deniz hafta sonu kara antrenmanı olarak programımız devam etti. Şimdi gelecek hafta şampiyonadan önce Milli takım kampına katılacağım. Sonra da Tayland’a gideceğim” şeklinde konuştu.

KADIKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

“Yelken sporunu sonuna kadar desteklemeleri beni çok mutlu ediyor. Kadıköy Belediyesi’ne bu anlamda çok müteşekkirim” diyen Tansu Erin, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde yelken sporuna daha fazla destek verilmesiyle uluslararası müsabakalardaki sıralamalarda daha çok başarı elde edilebileceğini ifade etti.  

İstanbul Yelken Kulübü’nde 2013 yılından bu yana spor yaşamına devam eden ve önce B takımına sonra A takımına seçilme başarısı gösteren sporcu kulübünü ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirtti.


ARŞİV