Süper Fikirtepe

İstanbul 1. Amatör Ligi 17. Grupta yer alan Kadıköy takımlarından Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü, bitime 1 hafta kala şampiyon oldu ve Süper Amatör Lige yükseldi

27 Ocak 2017 - 11:05

Selimiye Stadı’nda oynanan müsabakaya büyük seyirci desteği ile başlayan ev sahibi Fikirtepe Dumlupınarspor, Aydınlıspor karşısında sergilediği atak ve etkili oyunuyla farklı skorla maçı kazandı. İlk yarısı Mustafa ve Sercan’ın golleriyle 2-0 tamamlanan maçta ikinci yarıya da Mustafa’nın golüyle başlayan turuncu siyahlılar,  İlker, Mesut ve Ali’nin golleriyle maçı 6-0 galip tamamladı. Maç sonunda Fikirtepe Dumlupınar takımı ve yönetimi seyircisi ile birlikte zor geçen bir sezonun sonunda gelen şampiyonluğu doyasıya kutladı.

ÖZLENEN BAŞARI GELDİ

Kulübün uzun yıllar özlemle beklenen bu başarısında kuşkusuz başarılı yönetimiyle Yalçın Yalçın en önemli paya sahip. Göreve geldiğinden bu yana yoğun iş yaşamının yanı sıra hep takımla beraber olmaya, yönetiminden teknik konulara kadar her bir işle birebir ilgilenmeye gayret gösterdi. Antrenmanları dahi kaçırmadı. Futbolcu ve teknik yönetimine zaman ayırdı. Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü camiasının önce şampiyonluk ardından Süper Amatör Lig ve daha üst liglere çıkma yolunda ilerlemesi için çabaladı. Yönetim Kurulundaki diğer isimler Başkan yardımcıları Abdullah Efendiler, Murat Ünal, Salih Bağırgan, Basın sorumlusu Nazan Gürkan, Mali ve İdari İşler Sorumlusu Selçuk Kılıçarslan Sportif direktör, Altyapı sorumlusu Hüseyin Gediz, Genel Sekreter Bahri Kılıç, Genel  Kaptan Akif  Öncül, Teknik Direktör Onur Adem Şenkardeş, A Takım Kafile Sorumlusu  Mustafa Kemal Kızıltan’a kadar herkes kulübün başarısında emeği olan diğer isimler.

BU KADRO TARİHE GEÇTİ

Kulübün bu başarısında en büyük pay kuşkusuz sahada ter dökerek, zorlu geçen bir lig sonunda Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü camiası ve Kadıköy’e şampiyonluğu, Süper Amatör Ligine katılma başarısını getiren futbolculara ait. İşte 60 yıllık kulübün efsane kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Mevlüt Çiçek, Kaan Kurşun, İlker Dinbil, Tolga Öztürk, Selçuk Olgun, Eray  Güven, Mikail  Selçuk, Timuçin  Balçık, Ali Yılmaz, Sercan Keret, Mustafa Üner, Furkan  Kılıçarslan, Fırat   Oral, Abdullah  Şimşek, Mesut  Aytemiz, Yasin Ören, Muharrem  Taş, K.Mustafa Arığtekin, Yusuf Akpınar, Mehmet Usta, Enes Kılıç. 

KOLEJ TAKIMI GİBİ

Kadıköy’ün 1967’de kurulan ve yıllardır amatör spor yaşamının önemli figürlerinden olan yarım asırlık Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü’nün bu başarı aslında uzun bir çalışmanın ürünü. Çok sayıda şampiyonluk yaşayan kulübün tarihi başarılarla dolu. Kulüp geçtiğimiz yıllarda U19 gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdi. Kulüp sportif başarıya olduğu kadar öğrenci olan sporcularının ders başarısına da önem veriyor. Yıllar önce çamur sahalarda Fikirtepe’nin başarısı için ter döken bir çok isim şimdi takımda yönetici ve tecrübelerini gençlerle paylaşıyorlar. 


ARŞİV