Plaj Voleybolu Yaz Okulu başlıyor

Usta voleybol antrenörü Vefa Şimşek’in eğitim vereceği 12-15 yaş çocuklara yönelik Plaj Voleybolu Yaz Okulu 9 Temmuz Pazartesi günü başlıyor

05 Temmuz 2018 - 15:35

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün her yıl olduğu gibi bu yaz da Kadıköylü çocuklar için dolu dolu hazırladığı yaz okulu programı hız kesmeden devam ediyor. Hazırlanan programda çocuklar için basketbol, futbol, voleybol, tenis, yüzme, zumba kids gibi birçok spor aktivitesi düşünülmüş, bu aktiviteler 18 Haziran’dan itibaren yapılmaya başlanmıştı. Yaz Okulu başladıktan iki hafta sonra Kadıköy Belediyesi’nden bir müjde daha geldi. Belediye eski voleybol oyuncusu usta antrenör Vefa Şimşek’in eğitmenliğinde Plaj Voleybolu Yaz Okulu’nun başlayacağını duyurdu.

HER GÜN İKİ GRUP

Hafta içi her gün yapılacak olan dersler Kalamış Gençlik Merkezi’nde bulunan kum sahada gerçekleşecek. Dersler “12-13” yaş ve “14-15” yaş için iki grup halinde gerçekleşecek. Hala devam eden kayıtlar için ise 0216 349 77 68 nolu numarayı aramanız yeterli.

“KUMUN ÜSTÜNDE İLK SPOR”

Usta antrenör Vefa Şimşek, Plaj VoleyboluYaz Okulu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada  “Önümüzde mükemmel bir tesis var. Ben yıllardan beri profesyonelim. Yine antrenörlük kariyerim devam ediyor. 1991 yılından beri o sahada antrenman yapıyor ve yaptırıyorum. Bizim zamanımızdaki ilgi maalesef yok. Ben de ‘neden plaj voleybolu için de bir yaz okulu olmasın?’ dedim. Bunu Kadıköy Belediyesi’ne sundum ve onlar da olumlu baktılar. Buradaki amacım plaj voleybolunu tekrar hatırlatmak, insanlara öğretmek ve o tesisleri canlandırmak. Derslerimize daha önce hiç voleybol oynamamış çocuk da, süper voleybolcu çocuk da gelebilir. Ben her gün çocukların yanlarında olacağım. Bu çocuklar sokakta, salonda spor yaptı ama çoğunun kum üstünde yaptığı ilk spor olacak.  Plaj voleybolu bir takım sporu. Bu da çocukları kültürel ve sosyal yönden olumlu etkileyecek diye düşünüyor, Kadıköylü bütün çocukları bekliyorum.” diye konuştu.


ARŞİV