Okul Sporları Şenliği Kadıköy’de yapıldı

2016-2017 Kadıköy Okul Sporları Şehit Ömer Halisdemir Sezonu Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri gerçekleştirildi

29 Mart 2017 - 15:14

Etkinliklere 61 okul seksek ve mask güreşinde, 65 okul mendil kapmacada, 40 okul da yakan top oyunlarında katıldı. 2016 2017 Eğitim Öğretim yılı Şehit Ömer Halisdemir Sezonu Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Törene Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü Kadıköy İlçe Müdürü İsmail İlhan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Türkmen, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri sporcular ve veliler katıldı.  

Törende; dereceye giren toplam 45 okula kupa ve madalyaları verildi. Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Oral etkinliklere ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtirken, Kadıköy Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü İsmail İlhan, günümüzde çocukların bilmediği, görmediği ama geçmişte çocukların oynadığı çocuk oyunlarını tanıtmak amacıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerini düzenlediklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan da konuşmasında oyunun çocukların yaşamındaki önemine değinirken, geçmişte çocukların oynadığı oyunları günümüz çocuklarına spor ve şenlik ortamında geçen bir atmosferde anlatmak istediklerini ifade etti.

Diğer taraftan Okul Sporları kapsamında Kadıköy İlçesindeki Satranç müsabakaları Özel Atacan Okullarının ev sahipliğinde minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde düzenlenirken, Basketbol müsabakalarına katılan 76 takım arasında 21 takım da kupa ve madalya kazandı.


ARŞİV