Çocuklar Kalamış'ta yelkenle tanıştı

Kadıköy Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında yaklaşık 100 çocuk yelken sporunu tanıma fırsatı yakaladı

05 Temmuz 2017 - 09:30

Kadıköy Belediyesi ile Kalamış Yelken Kulübü yaz tatilinde Kadıköylü çocuklar için bir günlük de olsa yelkenle tanışma günü düzenledi. Kadıköy Belediyesi spor eğitmenleriyle birlikte Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği 2 otobüsle Kadıköy sahilindeki Kalamış Yelken Kulübü’nün yolunu tutan çocuklar yelken sporuyla dolu eğlenceli bir gün geçirdi.

Kadıköy Fenerbahçe Burnu’ndaki Kalamış Yelken Kulübü Tesislerinde gün boyu yelkenli tekneler arasında yelken sporu, deniz ve su sporlarıyla ilgili gözlem yapma imkanı bulan çocuklar için en heyecanlı bölüm ise yelkenli teknelerle denize açılmaktı.

İLK DEFA YELKEN SPORU YAPTILAR

Kalamış Yelken Kulübü Tesisleri’nde; Kadıköy Belediyesi ile Kalamış Yelken Kulübü spor eğitmenleri, çocuklar yelkenli teknelerle denize açılmadan önce kilo ve boy ölçümleri yaptı. Daha sonra bazı küçük sportif testlerden geçen çocuklar Kalamış Yelken Kulübü spor eğitmenleri eşliğinde can yeleklerini giyerek Kadıköy sahilinde güneşli bir yaz gününde yelken yapma keyfini yaşadılar. Yelkenli teknelerle denize açılan yaz okulu öğrencileri yelken öğretmenlerinden yelken sporuyla ilgili bilgiler aldı.  Bu arada denizcilerin meşhur denizci düğümünü de yelken öğretmenlerinden öğrendiler.

Büyük bir çoğunluğu ilk defa yelken sporunu tanıma ve denizde yelken yapma fırsatı bulduğunu, mutlu bir gün geçirdiğini söylerken, bunun için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

Kadıköy Belediyesi Yaz Spor Okulu öğrencilerinden yelken eğitimine katılan Selen ilk defa yelken sporunu tanıma fırsatı bulduğunu belirtirken gününün çok eğlenceli geçtiğini, heyecanla tekneyle denize açılmayı beklediğini söyledi. Emirhan ise hayatında ilk defa yelken yaptığını, çok güzel bulduğunu, en sevdiği sporun futbol olduğunu, yelken sporunu tanıdıktan sonra bu sporu da beğendiğini ifade etti.


ARŞİV