Muhtarlar bu defa bocce için buluştu

İlk defa bocce oynayan Kadıköylü muhtarlar, şarkılara konu olmuş Kalamış’ın günbatımında birlikte spor yapmanın keyfini yaşadı

18 Mayıs 2017 - 09:11

Kadıköylü muhtarlar bu defa iş için değil spor için buluştu. Kalamış Spor Merkezi’ndeki belediye spor turnuvalarını izleyen muhtarlar, ilk defa bocce oynadı. Mahalle muhtarları Kalamış Spor Merkezi’nin spor eğitmenlerinden bocce oynamayı öğrendikten sonra mini bir bocce turnuvası da düzenledi. Turnuvaya aileleriyle birlikte katılan muhtarlar güzel havayı da fırsat bilerek Kalamış’ın tadını çıkarırken, “Kalamış’ta günbatımında bocce keyfi bir başka oluyormuş” dedi.

Daha önce hiç bocce oynamadıklarını söyleyen muhtarlar, turnuva sonrası bocceyi çok sevdiklerini, bundan böyle düzenlenen turnuvalara katılmak istediklerini belirtti.

ÇOCUKKEN MİSKET OYNARDIK

Kadıköylü muhtarların mini bocce turnuvası Göztepe Muhtarı Bayram Uysal ile Feneryolu Muhtarı İbrahim Aktaş arasındaki maçla başladı. Daha önce hiç bocce oynamayan ama turnuvada iddialı olduğunu söyleyen Feneryolu Mahalle Muhtarı İbrahim Aktaş ilk maçı 10-5 skorla kazandı. Daha ilk maçta şampiyonluk hayalini bir başka turnuvaya bırakan Bayram Uysal, “Herhalde acemilikten kaybettim. Daha önce hiç oynamadım” derken İbrahim Aktaş çocukken çok iyi misket oynadığını, boccenin de biraz misket oyununa benzediğini, bunun için rahat kazandığını söyledi.

TARAFTAR DESTEĞİYLE KAZANDI

Turnuvanın ikinci maçı esprili kişiliğiyle Kadıköy’ün sevilen simalarından olan Zühtüpaşa Mahalle Muhtarı Harika Develioğlu ile aile desteğini yanına alarak turnuvaya katılan Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Okan Allüşoğlu arasındaydı. Ilık bir bahar akşamında eşi Meltem Allüşoğlu ve 10 yaşındaki oğlu Dağhan’ı da yanına alıp Kalamış’ın yolunu tutan Okan Allüşoğlu, gelmişken turnuvayı kazanmadan gitmek istemediğini belirtti. Zühtüpaşa Muhtarı Harika Develioğlu, harika oyunuyla kolay rakip olmadığını gösterirken, son dakikalara kadar 9-9 geçen maçı taraftar desteğini de arkasına alan Okan Allüşoğlu 10-9 kazandı.

Turnuvanın üçüncü maçı Moda Muhtarı Zeynep Ayman ile Mehtap Allüşoğlu arasında oynandı. Zeynep ve Mehtap Hanımlar sahada centilmence bir maç çıkarırken kenarda eşleri de taktik vermeyi ihmal etmedi Mehtap Hanım maçı 10-1 kazanırken, Zeynep Hanım ilk maçın heyecanıyla kaybettiğini, bir dahaki turnuvada zor bir rakip olacağını söyledi.

VE YARI FİNAL

Turnuvada rakiplerini eleyen iki muhtar İbrahim Aktaş ve Okan Allüşoğlu arasındaki yarı final maçı 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğu söylenen bocce sporunun en heyecanlı maçlarından biri oldu. İlk dakikalarından son dakikalarına kadar çekişmeli geçen maçı İbrahim Aktaş 10-8 kazanırken galibiyeti Feneryolu’na armağan ettiğini söyledi. Şampiyonluk hayallerini bir sonraki turnuvaya bırakan Okan Allüşoğlu Rasimpaşa’nın yolunu tutarken, eşi Mehtap Hanım ise finale yükselme başarısı gösterdi ve turnuvaya Feneryolu’dan katılan Muhtar İbrahim Aktaş ile karşılaştı.

ŞAMPİYONLUK FENERYOLU’NA GİTTİ

Son yılların en heyecanlı bocce turnuvalarından birine ev sahipliği yapan Kalamış muhteşem bir finale sahne oldu. Maçın hemen ilk dakikalarında Mehtap Allüşoğlu 3-0 öne geçti. Finale kadar rakiplerini bir bir yenen İbrahim Aktaş güçlü rakibi karşısında hiç beklemediği sayılarla 4-1 geriye düştü. Önceki maçlarında olduğu gibi bu maçta da sonradan oyuna ağırlığını koyan İbrahim Aktaş, maçı 10-6 kazanarak şampiyonluğu Feneryolu’na götürdü.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren turnuva ile hem spor yaptıklarını hem de günün stresini sporla atmış olduklarını belirten Kadıköylü muhtarlar bir dahaki bocce turnuvasında buluşmak üzere sözleştiler.

BELEDİYE TURNUVASI VE BOCCE

Kadıköy Belediyesi personelinin futbol, tenis, masa tenisi, tavla gibi çeşitli branşlarda katıldığı “Kadıköy Belediyesi Olimpiyatları” 17.00-20.00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nde devam ediyor. Havaların da iyi gitmesiyle 7’den 70’e pek çok Kadıköylünün, özellikle akşam serinliğinde uğrak yeri haline gelen Kalamış’ta spor turnuvaları ilgi görüyor.


ARŞİV