Marmara'da uluslararası spor kongresi

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenecek dev katılımlı spor kongresine yabancı üniversitelerden uzmanlar da konuşmacı olarak katılacak.

24 Mayıs 2011 - 10:48

Marmara Üniversitesi’ni, ev sahipliği yapacağı uluslararası düzeyde spor kongresinin heyecanı sardı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilecek olan “4. Uluslararası Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi” konu ve konuklarıyla spor dünyasında ses getirmeyi hedefliyor. Yerli ve yabancı birçok uzmanın katılarak zenginleştireceği dev spor kongresi bu yıl 19–21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda büyük bir şölen havasında gerçekleştirilecek.
Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun internet sitesinde de konuyla ilgili geniş bilgi yer alırken; dev sempozyum öncesi 10 Mayıs Salı günü hazırlık toplantısı düzenlendi.
Sempozyum lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsıyor. Sempozyum kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi, Sporda Psiko-Sosyal Alanlar, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Spor ve Sağlık Bilimleri, Spor Yönetimi ve Rekreasyon, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim konuları üzerine sunumlar gerçekleştirilecek.
Bildiri gönderme işlemlerinin tamamlandığı sempozyumda Türkçe ve İngilizce sunumlar yapılacak. Sözel veya poster sunumları, uluslararası spor bilimleri öğrenci forumu, sosyal etkinlikler, topluma hizmet uygulamaları projeleri sunumu gibi bölümlerle renklenecek sempozyumda, Tartu Üniversitesi’nden Dr. Mati Paasuke, Dr. Vahur Ööpik, Sofya Spor Akademisi’nden Dr. Petir Bonev, Dr. Daniela Dasheva, Cardiff School of Sport’tan Dr. Jeremy Moody, North Carolina State University’den Dr. March L.Krotee de konuşma yapacaklar.


MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV