Kulaçlar çocuklar için atıldı

Kadıköy’ün ve Şişli’nin belediye başkanları Aykurt Nuhoğlu ve H. Hayri İnönü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda çocukların geleceği için kulaç attı

23 Temmuz 2018 - 10:28

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 52 ülkeden 2400’e yakın yüzücünün katılımıyla 22 Temmuz Pazar günü gerçekleşti.  Kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç, erkeklerde Doğukan Ulaç genel klasmanda birinci oldu.

Geçtiğimiz yıl iki kıta arasında kulaç atan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bu yıl da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte çocukların geleceği için yüzdü. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yarışı 1 saat 16 dakika 55 saniyede tamamlarken, Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü yarışı 1 saat 18 dakika 11 saniyede noktaladı.

 “ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN YÜZDÜK”

Geçtiğimiz yıl 6,5 kilometrelik mesafeyi 1 saat 24 dakikada tamamlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bu yıl bitiş noktasına 7 dakika daha erken vardı. Spor yapmanın önemine dikkat çeken Nuhoğlu yarış sonrası şöyle konuştu. “Bu yılki performansım geçen yıla göre daha iyiydi. Keyifli ve kolay bir yarış oldu benim için. Bu yılki yarışın başka bir anlamı var bizim için çünkü çocukların geleceği için kulaç attık. Ekonomik ve sosyal haklardan mahrum kalan çocukların yanında olmak bizim görevimiz. Bütün çocuklar her türlü haktan eşit bir şekilde faydalanmalı.”

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Daha önce pek çok kez katıldığım Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Sayın Aykurt Nuhoğlu ile birlikte yüzerek, fiziksel, ruhsal ve zihinsel açıdan sağlıklı çocukların yetişmesine destek olmayı hedefledik. En ufak bir katkımız olduysa, bundan büyük mutluluk duyarız.”dedi.

Çocukların geleceğine katkı sağlamak için “İki Başkan Yüzüyor, Çocuklar Sevgiyle Büyüyor” isimli kampanya kapsamında bağışlar 5 Ağustos Pazar gününe kadar Adım Adım Platformu üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adım Adım Platformu’nda Hayri İnönü ve Aykurt Nuhoğlu için açılan kampanya sayfaları üzerinden yapılan bağışlar korunma ihtiyacındaki çocukları sevgi ve güvenle büyüterek topluma kazandırmak için çalışmalar yapan Koruncuk Vakfı’na katkı sağlayacak.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 30. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 52 ülkeden 2400’e yakın yüzücünün katılımıyla gerçekleşti. İstanbul Boğazı’nın uluslararası bir spor şölenine ev sahipliği yaptığı yarışta kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç, erkeklerde Doğukan Ulaç genel klasmanda birinci oldular. Olimpiyat Şampiyonu ve IOC Yönetim Kurulu Üyesi efsane yüzücü Zimbabweli Kirsty Coventry ve Olimpiyat Şampiyonu, dünya rekortmeni efsane atlet ve Uluslararası Atletizm Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Sergey Bubka 30. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı izleyenler arasındaydı.

Dereceye girenler:

Hilal Zeyneb SARAÇ (Türkiye)50 dakika 30 saniye

Buse TOPCU (Türkiye)50 dakika 40 saniye

Amy DANTZLER (ABD)50 dakika 50 saniye

Doğukan ULAÇ (KKTC)46 dakika 58 saniye

Erge Can GEZMİŞ (Türkiye)47 dakika 14 saniye

Alexander KOSTICH (ABD)47 dakika 41 saniye


ARŞİV