Koşarak satranç oynamak ister misiniz?

Kadıköy parkları, hem aklını hem kaslarını çalıştıran oryantiring sporcularına antrenman imkânı sunuyor. Siz de amatör olarak bu sporu denemek isterseniz her salı yapılan etkinliklere davetlisiniz

12 Nisan 2017 - 13:45

Kadıköy merkezli Kuzey Geyikleri Doğa Sporları Kulübü, İstanbul’da çoğunlukla Avrupa yakasında yapılan oryantiring etkinliklerini Anadolu yakasına taşıdı.

“Koşarken satranç oynanan bir spor” olan oryantiringte, katılımcılar bilinmeyen bir alanda ellerinde harita ve pusulalarla bırakılıyorlar. Amaç yönünüzü bulup rotanızı iyi ayarlayara ve önceden yerleştirilmiş kontrol noktalarına (turuncu beyaz flamalar) uğrayarak en kısa sürede parkuru bitirebilmek.

İskandinav ülkeleri çıkışlı bu spor İstanbul’da çoğunlukla Belgrad Ormanı’nda yapılıyor. İstanbul gibi her bakımdan stresli bir kentte, ormanda vakit geçirip bir yandan da zihinsel/bedensel bir spor yapıyor olmak elbette önemli ama ya oraya dek gidemeyenler? İşte onlar için de yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve merkezi Söğütlüçeşme’de bulunan Kuzey Geyikleri Doğa Sporları Kulübü devreye girdi. Kulübe bağlı sporcular, her salı akşamı saat 17.30-19.30 arasında Göztepe’deki Özgürlük Parkı'nda antrenman yapmaya başladılar. Nisan ayı boyunca bu parkta olacaklar, Mayıs ayında Fenerbahçe Parkı’na geçecekler, daha sonra da Kalamış Parkı’nda olacaklar.

PARKTA AKŞAMÜSTÜ EĞLENCESİ

Çoğunluğu milli sporcu olan oryantiring sporcuları, olimpiyatlara Kadıköy parklarında hazırlanıyorlar. Bu antremanlar Kadıköylülere de açık. Yaş sınırı olmayan bu sporu deneyimlemek isteyenler de cüzi bir ücret karşılığında (harita-pusula için) bu antremanlara katılabilirler. Burada yaklaşık 3 kilometrelik bir parkur var. Yürüyerek yarım saat, koşarak 15 dakika civarı süren bu parkur da keyifli ve hareketli bir salı akşamüstü için vaat ediyor.

https://www.kuzeygeyikleri.com/sali


ARŞİV