Kadınların basketbol ligi

Kadın basketbolcuların top koşturduğu Best Academy Kadınlar Ligi İstanbul’da büyük ilgi gören bir basketbol arenası

22 Şubat 2017 - 14:33

İstanbul’da kadınların da doyasıya top koşturduğu bir basketbol ligi var. Ligde henüz üçüncü hafta geride kaldı. Best Academy Kadınlar Ligi’nde oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen maçlar oynanıyor. Best Akademi organizasyonu 2015 Ağustos ayında Alaaddin Tatlıdede organizatörlüğünde kuruldu. İlk olarak Best Akademi Hazırlık Ligi kurma fikrinin faaliyete geçmesiyle kulüplerden de gelen istek üzerine Best Akademi Şirketler Ligi’nin kurulma fikri Alaaddin Tatlıdede’nin organizatörlüğünde başladı. Editörlüğünü de Mustafa Denizaltı üstlendi. 7’den 70’e herkese basketbol oynama fırsatı sunan bu organizasyonda takımların kalitesine göre ligler oluşturuldu. Şirketler Ligi’nin 27 takım ile ilk sezon şampiyonunun belirlenmesinin ardından iki aylık aradan sonra ikinci sezon başladı.

WO&MAN LİGİ BİR İLK

Bu arada Miniminik, Genç Takım turnuvaları da organizasyona eklenirken, Alaaddin Tatlıdede ve Mustafa Denizaltı Kadınlar Ligi için adım attı.  İlk başta ligin ilgi görüp görmeyeceği konusunda endişeli olan organizatör Alaaddin Tatlıdede ve editör Mustafa Denizaltı 2016 yılında Dünyada ve Türkiye’de ilk defa düzenlenen Wo&Man ligini kurdular. Kadın ve erkek basketbolculardan oluşan bu lig büyük ilgi gördü. Bursaspor’un yanı sıra Işıl Alben ve Mihriban Oğuz’un kurduğu Allso Academy, ESE takımı ve Best Academy takımları da turnuvaya katılım gösterdi. 4 takımlı organizasyonu Allso Academy takımı şampiyon olarak tamamladı.

VE BEST AKADEMİ LİGİ

“Best Akademi Kadınlar Ligi fikrinin artık uygulamaya geçme zamanı gelmişti. 2016 yılının Ekim aylarında ligin başlayacağı duyurularına Bursaspor ve Allso Academy takımları destek verirken, Altınbilek ve Turkuaz kadın takımları da turnuvaya katılacaklarını belirttiler. Takım sayısı 4’e ulaşmıştı ama yeterli olacak mıydı? Kadınlar Ligi’nin oluşumu kulaktan kulağa yayıldı. Basketbol SES kadın takımı 3 takım ile katılacağını belirtti. Takım sayısı 7’ye yükselirken, Türk basketbolunun köklü takımı Kurtuluş Spor Kulübü de kadın basketbol takımı ile lige katıldı. Ardından Sabancı Seahawks takımı da lige katılmak istediğini belirtti. Takım sayısı 9 a ulaştı” diye ligin kurulma serüvenini anlatan Alaaddin Tatlıdede, Kadınlar Ligi’nin istenilen takım sayısına ulaşması ve ilgi görmesinin basketbol için dev bir adım olduğunu ifade etti. Daha sonra Zeytinburnu Academy takımının da Kadınlar Ligi’ne katılma kararı aldığını belirten Tatlıdede, katılım gösteren takımların sayısının artmasının, kadınların da basketbola ilgi duyduğunun en büyük kanıtı olduğunu ifade etti.

ARTIK BİR LİGLERİ VAR

Kadınların, basketbol oynayacakları bir lig olmadığı için bu zamana kadar bu boşluğu sadece antreman ve hazırlık maçlarıyla doldurduğunu, şimdi Best Academy Kadınlar Ligi kurulduğunu söyleyen Tatlıdede, “İlgi çok büyük iyi ki ligi kurmuşuz diyorum. Lig başladı 3. hafta maçları oynandı. Telefonla arayıp katılım isteyen kulüplerimiz var fakat artık yeni sezonu beklemek zorundalar. Güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Ben dâhil şu anda basketbolu bırakmış ya da hobi olarak yapmak isteyen kadın basketbolculardan kendilerine uygun bir takım olup olmadığını soranlar var. Maçların youtube kanalında yayınlanması, istatistiklerin tutulması, maç içerisindeki canlı röportajlar, bir maç için yüze yakın maç içi fotoğraflar, editörün köşesinde Mustafa Denizaltı’nın maçın analizini yapması ve bunları bestakademilgleri.com sitesinde yayınlanması organizasyonun kalitesini de göstermiş oldu” dedi.


ARŞİV