Kadıköylü tekvandocunun başarısı

Sude Yaren Uzunçavdar, Tekvando Minikler Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı

14 Eylül 2017 - 09:45

Tekvando Minikler Türkiye Şampiyonası, Ağustos ayında düzenlendi. 3 bine yakın sporcunun katıldığı şampiyonaya Kadıköy’den Sude Yaren Uzunçavdar da katıldı.

Türkiye Şampiyonasında toplamda 7 maç yapan Sude Yaren Uzunçavdar, Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı ve gümüş madalya kazanarak Kadıköy’ün gururu oldu.

Başarılarından dolayı küçük yaşında  Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan  Sude Yaren Uzunçavdar yaptığı açıklamada, “2017’de Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 3. oldum. Miniklerde olmama rağmen geçen ay Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda +59 kg’da 4. Turda şampiyon olan sporcuya elendim.

Kendi kategorim Minkler Türkiye Şampiyonası’nda +57 Kg’da 1 tur atlayıp toplamda 7 maç yaparak Türkiye 2.si oldum. Kulübüm ve hocalarım İlhan Aşkın, Uğur Alpaslan ve Levent Aktaş’a teşekkür ederim. Ayrıca 2016 yılında Avrupa Şampiyonu olduğumda beni makamında ağırlayan Kadıköy Belediye Başkanım Sayın Aykurt Nuhoğlu’na da ilgisi için çok teşekkür ediyorum” dedi.

SPORCU AİLEDEN GELİYOR

Sporcu aileden gelen Sude Yaren Uzunçavdar, 2 yaşında babası Serkan Uzunçavdar gözetiminde Tekvandoya başladı. Siyah kuşak 2. pum olan Sude Yaren 2015-2016 yıllarında İstanbul Şampiyonalarında kendi kilosunda yenilgisiz şampiyon oldu.

2017’de Ankara Büyükşehir Belediyesine transfer olan Sude Ankara’da katıldığı şampiyonada bu başarısını sürdürdü.

Son olarak Antalya’da çok yoğun katılımın olduğu Türkiye Şampiyonasında finale kadar yükseldi ve Türkiye 2.si oldu. 

12 yaşında olan  Sude Yaren, sportif başarıların yanında okul yaşamında da dikkat çekiyor ve özel bir kolejde tam burslu okuyor.

Etiketler; Tekvando

ARŞİV