Kadıköylü gençler ödülle döndü

Kadıköylü genç sporcularımızdan atletizm ve yelkende güzel haberler var

05 Nisan 2017 - 11:31

Kadıköy Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Can Bayraktaroğlu Atletizmde Yüksek Atlama branşında ülkemize büyük bir gurur yaşattı.  
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapılan European Youth Olympic Festival (EYOF) Yıldızlar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi tek yüksek atlama sporcusu olarak temsil eden genç sporcu sergilediği başarıyla Avrupa’nın en iyi 12 sporcusu arasına girdi.

Enes Can Bayraktaroğlu daha önce de Balkan Yıldızlar Sırbistan müsabakasında yüksek atlamada Türkiye’yi temsil etmişti. Yıldızlar-Gençler Türkiye birincisi olan Bayraktaroğlu, okullar puanlı Atletizim yarışmasında Türkiye birincisi, International Match U-20 BELARUS müsabakasında 5. oldu. 14 Ocak 2017’de 3.Ruhi Sarıalp Gençler Atlamalar Kupası birincisi, Büyükler Atletizm şampiyonasında kendinden büyük sporcuların yer aldığı müsabakalarda 5. oldu. 2017 Gençler Balkan şampiyonasında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Bayraktaroğlu, Okullar Gençler Atletizim müsabakasında yine 2.06 atlayarak birinci oldu.

Bayraktaroğlu, 40 Ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirilen ISF Gymnasiade 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Yüksek Atlama branşında Brezilya, Portekiz, Yunanistan, Hindistan gibi ülkelerin favori yarışmacılarını geride bırakarak Dünya 1.si olmuştu.

YELKEN, RÜZGÂR VE DOĞA

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Uluslararası Bodrum Optimist yarışlarına 11 ülkeden 260 optimist sporcusu katıldı. Bu yıl yarışlar, sert esen rüzgâr ve yağmur koşullarında gerçekleştirildi.

Marmara Yelken Kulübü’nün başarılı sporcularından Doğa Demirel, yarışta Türk Milli Takımı adına yarıştı ve kızlar kategorisinde 2. sırada yer alarak ödül kazandı. Kulübün spor müdürü ve baş antrenör Adriana Karamanlieva Kaya ise Milli Takıma antrenör olarak katkıda bulundu.

Diğer taraftan Çeşme Yelken Açılış Kupası’nda da Optimist  kızlarda Doğa Demirel ikinci olmayı başardı.


ARŞİV