Kadıköy’de deniz kıyısında spor keyfi

Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi, ilçede sporun kalbinin attığı merkez

16 Şubat 2017 - 09:17

Kış mevsiminin tüm soğuğuyla yaşandığı şu günlerde Kadıköy’ün Kalamış semtinde deniz manzaralı, yemyeşil ortamıyla dikkat çeken Kalamış Spor Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi isteyenlere spor yapma imkanı sunuyor. Kalamış Spor Merkezi’nde eğitimler Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nden tahsis edilen eğitmenlerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi bünyesindeki spor eğitmenleri tarafından veriliyor.

Kadıköylülerden gelen yoğun talep ve ilgi üzerine bu yıl spor branşlarının sayısının arttırılması kararlaştırıldı.  İlgi ve talep yoğun olunca Kalamış Spor Merkezi dışında başka mekânlarda da spor eğitimleri verilmeye başlandı.  Kadıköy Belediyesi yeni tesislerin yapımına başladı. Parklarda da spor eğitimleri devam ediyor. 

2016-2017 Kalamış Spor Merkezi Kış dönemi için Kalamış’ın yanı sıra Göztepe, Caferağa Spor Salonu, Engelli Merkezi, Sosyal Yaşam Evi’nde yetişkin ve çocuklar için kurslar açıldığı duyuruldu. Programda tenis, masa tenisi, satranç, futbol, basketbol, voleybol, pilates, yoga, modern dans, zumba, horon, salsa, latin dansları branşları var.

Bu yıl Kalamış Spor Merkezi olarak yetişkinler için toplam 8 branşta 1207 öğrenciye, çocuk için toplam 7 branşta 357 öğrenciye hizmet verileceği belirtildi. Göztepe’de yetişkin için 1 branşta 49 öğrenciye, çocuk için 2 branşta 102 öğrenciye hizmet verilecek. Caferağa Spor Salonu’nda çocuklar için 2 branşta 148 öğrenciye hizmet verilecek. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nde 1 branşta 20 öğrenciye, yetişkinler için 1 branşta 20 öğrenciye hizmet verilecek. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nde de yetişkinler için 1 branşta 20 öğrenciye hizmet verileceği açıklandı.

MODERN DANS VE YOGA

Kalamış Spor Merkezi’nde kayıt dönemi yetişkinler için Eylül ayında başlayıp, gelen talebe göre sene sonuna kadar devam ediyor.  Çocuklar için (7-12 yaş) kış okulu kayıtları Eylül ayında, yaz okulu kayıtları ise Mayıs ayında başlıyor. İkisi için ara kayıt dönemi bulunmuyor. Tüm kursların ücretsiz olduğu belirtilen Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nin sportif faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler (0216) 349 77 68 numaralı telefonu arayabilirler. Dilerseniz Münir Nurettin Selçuk Cad No:25’te bulunan Kalamış Spor Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Şu günlerde Kalamış Spor Merkezi’nde yetişkinlerin yoga heyecanı var. Yoga yapmak isteyenler için kayıtlar devam ediyor. Ayrıca çocuklar için de modern dans ve yoga kayıtları sürüyor.  

YÜZLERCE KADIKÖYLÜ YARARLANDI

Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi’nin etkinliklerinden geçen yıl 924 yetişkin,  228 çocuk olmak üzere toplam 1152 Kadıköylü yararlandı. Kış sonrası yaz dönemi için de hazırlıklar devam ediyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklar için (7-12 yaş) yaz okulları düzenleneceği belirtildi.      Yaz dönemi program mayıs ayında netleşmiş olacaktır. şuan programımız yok. 


ARŞİV