İlk maçında “meşhur” oldu

Kadıköy Boks Spor Kulübü sporcusu Mashkhur(Meşhur) Kambarov ilk profesyonel maçında galip geldi

05 Nisan 2017 - 11:34

Kadıköy Boks Spor Kulübü sporcularından Mashkhur(Meşhur) Kambarov geçtiğimiz günlerde Gürcü rakibiyle yaptığı profesyonel maçı puan vermeden kazandı. Geçmişte Türkiye Amatör Boks Şampiyonluğu bulunan Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonalarında ringe çıkan, profesyonel maçlarda önemli başarılar kazanan Serdar Avcı’nın yetiştirip boks sporuna kazandırdığı Kambarov profesyonelde ilk maçında kendisinden daha tecrübeli rakibini yenerek Kadıköy’e gurur yaşattı. Televizyonlardan da canlı yayınlanan maçta Kadıköylü boksör rakibine hiçbir rauntta puan vermedi.

Dünyanın sayılı boks organizasyonları arasında gösterilen maçta 71 kiloda orta sıklette ringe çıkan Kadıköy Boks Spor Kulübü sporcusu, her gün sabah ve akşam toplam 4 buçuk saat süren antrenmanlar yapıyor ve bu maça da bu şekilde hazırlandı.

Antrenör Serdar Avcı, “Profesyonel boksu Türkiye’ye getirdik. Ülkemizden profesyonel boksta şampiyon sporcular neden çıkmasın? Bunun için çalışıyoruz” dedi. Kendisinin de uzun yıllar yurt dışında profesyonel maçlara çıktığını, bunun zorluk ve sıkıntılarını yaşadığını belirten Serdar Avcı, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, amatör ve özellikle de profesyonel boksun yeteri kadar ön planda olmadığını, profesyonel boksta sponsor ihtiyacı duyulduğunu ifade etti. Kadıköy Boks Spor Kulübü olarak profesyonel boks anlamında Türkiye’de ilki gerçekleştirdiklerini ve Kadıköy’den profesyonel boksör çıkardıklarını belirten Avcı, “Amacımız profesyonel boks organizasyonlarını sürekli hale getirmek. Kadıköy’ü boks sporunda daha tanınır hale getirmek” diye konuştu.


ARŞİV