Dünya şampiyonlukları gelecek

Kadıköylü profesyonel boksörler Dünya çapında başarılar elde etmek için çalışıyor

22 Eylül 2017 - 08:49

Kadıköy Boks Spor Kulübü uluslararası profesyonel boks organizasyonlarında ringe çıkan profesyonel boksörlerini tanıttı.

Yıllarca profesyonel ringlerde yaptığı başarılı maçlarla uluslar arası boks camiasında da tanınan Antrenör ve Menejer Serdar Avcı, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın boksörü Gülsüm Tatar, ağır sıklet boksörler Efkan Zeytinoğlu, Renat Rahimov, orta sıklet boksör Mashkhurbek Kambarov ile objektiflerin karşısına geçti.

DİPLOMASINI ALDI

Düzenledikleri toplantıyla uluslararası boks organizasyonlarında birçok başarı elde eden Kadıköy Boks Kulübü’nün tanıtımını yapmak istediklerini söyleyen Eski Milli Boksör ve Menejer Serdar Avcı, kısa süre önce profesyonel boks menajerlik diploması sahibi olduğunu da belirterek, kurduğu Kadıköy Boks Spor Kulübü ile Ukrayna’nın Union Pro Boks Kulübü ile birlikte profesyonel boks organizasyonlarına başladığını anlattı.

YENİLMEDİLER

Kadıköy Boks Spor Kulübü’nün başarılı kariyerleriyle dikkat çeken sporcularından biri Gülsüm Tatar, kısa süre önce profesyonel boks yaşamına Kadıköy Boks Spor Kulübü’nde adım attı ve Türkiye’nin ilk profesyonel kadın boksörü oldu. Amatörde bugüne kadar elde edilemeyen şampiyonluk rekorunun sahibi Gülsüm Tatar’ın amatör boksta 2 Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu var. İlk profesyonel maçında Ukraynalı rakibini Kiev’de ilk raunda nakavt etti.

GELECEK VADEDİYOR

23 yaşında, 81 kiloda yarı ağır sıklette ringe çıkan Efkan Zeytinoğlu, 2 profesyonel maçın ikisini de kazanarak Avrupa Boks Konseyi (EBU) kariyerinde önemli bir başarıya imza attı. İlk maçında Ukraynalı, ikinci maçında Alman rakibini puanla yendi. Üçüncü maçında Polonyalı rakibini nakavtla yendi.

MEŞHUR 4’TE 4 YAPTI

Kadıköy Boks Spor Kulübü sporcusu Mashkhurbek Kambarov 71 kiloda orta sıklette ringe çıkıyor. Çıktığı ilk profesyonel maçında kendisinden daha tecrübeli rakibini puan vermeden yendi. Meshkhurbek Kambarov, daha sonra zor rakiplerle yaptığı 3 maçı da kazandı.  

DÜNYA ÇAPINDA MAÇ OLACAK

Kadıköy Boks Spor Kulübü’nün bir diğer boksörü de Renat Rahimov. 117 kiloluk ağır sıklet boksörü ilk profesyonel maçını kazandı. Antrenör-Menejer Serdar Avcı çok önemli bir açıklamada bulunarak, “Geleceğin Muhammed Ali’si olarak gösterilen Anthony Joshua’ya boksörümüzle maç yapması için 10 maç sonra maç teklifi yapacağız. Maç çok dikkat çekecek” dedi.

Etiketler; Kadıköy Boks

ARŞİV