Dinamo final yolunda

İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Ligi Final A Grubu’ndaki Kadıköy Dinamo Basket Kulübü finale ilerliyor

18 Mayıs 2017 - 08:55

Kadıköy’den amatör basketbol kulüplerinin de yeraldığı İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde (İBEL) Final maçları oynanıyor.

6 kulübün yer aldığı İBEL Final A Grubu’nda Kadıköy’den iki kulüp yer alıyor. A Grubunda dördüncü maçlar oynandı.

Dinamo 5 maçta 4 galibiyet 1 mağlubiyet toplam 9 puanla ikinci sırada. Gruptaki diğer Kadıköy kulübü ise Modaspor. Modaspor 4 maçta henüz galibiyet elde edemedi.

Dinamo Spor Kulübü büyük erkek takımı İstanbul Büyük Erkekler Ligi’nde yarı final oynamaya hak kazandı. Sezon başında bulunduğu C grubundan lider olarak final grubuna kalan Dinamo Spor Kulübü, final grubunda oynadığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet 1 mağlubiyetle grup ikincisi olarak final four’a yükseldi. Dinamo final grubunda son olarak Olympiakent ile karşılaşırken bu maçtan da 54 - 49 galip ayrıldı. Maça istekli başlayan Dinamo, rakibini hızlı hücumlar ile zorladı ve oyun hâkimiyetini eline aldı. İlk yarıyı üstünlükle kapatan Dinamo, ikinci yarıda oyun disiplinini son dakikalara kadar bırakmadı ve rakibini yenerek final four’a kalmayı garantiledi.

Dinamo’nun 5 maçta elde ettiği skorlar şöyle:

Moda Spor-Dinamo: 43-61

Dinamo-Şişli: 55-45

Bakırköy Belediyesi-Dinamo: 38-74

Dinamo-Olympiakent: 54-49

Çağdaşlar-Dinamo: 90-52

Moda Spor ise Dinamo’ya 43-61, Şişli’ye 40-66, Çağdaşlar ile Bakırköy takımlarına ise hükmen mağlup oldu.

BC CUP’TA YENİLGİSİZ YOLA DEVAM

Yine büyük erkek takımı BC Cup organizasyonunda final grubunu yenilgisiz tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırdı. Önümüzdeki haftalarda katıldığı her iki ligde çok önemli mücadeleler verecek Kadıköy ilçe takımımıza spor okullarından küçük sporcuların da tribünlerden desteğini vereceğini söyleyen kulüp sorumlusu Kaan Aykut, “Büyük erkekler liginde mücadele eden takımımız aslında tamamen hobi olarak bu spora devam ediyor fakat bu başarıların altyapılarda oynayan oyuncularımıza örnek olması, küçüklerin büyükleri izleyerek basketbol becerilerini geliştirmesi bizleri memnun ediyor. İBEL’de final four mücadelesi göstereceğimiz maçlarda Kadıköy halkını maçlarımıza davet ediyoruz. Şampiyonluk için desteğe ihtiyacımız olacaktır” dedi.

İBEL Final B Grubunda da Kadıköy’den Bostancı kulübü yer alıyor. 6 takımın yer aldığı grupta 5 maçta 2 galibiyet 3 mağlubiyetle toplam 7 puan elde eden Bostancı dördüncü sırada yer alıyor.

Bostancı’nın 5 maçta elde ettiği sonuçlar şöyle:

Bostancı-Bilfen: 62-50

Irmak-Bostancı: 49-51

Bostancı-Topkapı Gençlik: 55-68

Bostancı-Boğaziçi Yıldızları: 72-77

İstbol-Bostancı: 68-56

İstanbul Altyapı liglerinde ise Mehmet Erdem Marmara Akademi ile Genç Kızıltopraklılar arasında oynanan U16 Erkekler A Klasman grubu maçı 57-59 Genç Kızıltopraklılar’ın galibiyetiyle sonuçlandı.


ARŞİV