Deniz, güneş, kum ve tabii ki spor

Profesyonelinden amatörüne pek çok sporcu, Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış Spor Merkezi’ndeki kum sahalarında plaj voleybolu oynuyor

16 Ağustos 2017 - 13:58

Yaz gelince Kadıköy sahilleri şenleniyor. Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış’ta bulunan spor merkezi de bu yaz plaj voleybolu ile şenlendi. Spor merkezinin geçtiğimiz yıllarda da pek çok turnuvaya ev sahipliği yapan kum sahaları bu yıl da plaj voleybolu severlere açıldı. Yazın sıcak geçtiği şu günlerde de akşam serinliğinde profesyonelinden amatörüne, öğrencisine kadar pek çok sporsever plaj voleybolunu Kadıköy Belediyesi’nin kum sahalarında oynuyor.

KULÜP ANTRENMANLARI

Kadıköy Belediyesi’nin 3 kortlu plaj voleybolu sahaları profesyonel takımların da antrenman için tercih ettiği sahalardan. Beşiktaş Plaj Voleybolu takımı da bunlardan bir tanesi. 9 sezonda 6 şampiyonluk kazandıklarını, 10. Sezon hazırlık antrenmanlarını da Kadıköy’de yaptıklarını söyleyen Beşiktaş Plaj Voleybolu Kadın ve Erkek A Takımları Antrenörü Onur Ergenç, “Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nin 3 kortluk plaj voleybolu sahasını yapması çok güzel. Turnuva zamanları burası yüzlerce seyircinin maç izlediği bir yer haline geliyor. Her yıl burada plaj voleybolu organizasyonları oluyor, lig maçları oluyor. Kadıköy Belediyesi bu konuda büyük destek veriyor. 15 yıldır bu sahaları kullanıyorum. İstanbul’da şu anda plaj voleybolu olarak tek saha. Böyle bir tesis yok. Gece 12.00’ye kadar spor yapılan bir yer. Pek çok spor kulübü, ilçe sakinleri, öğrenciler bu sahalarda spor yapıyor. Antrenman tesisi olarak uluslararası standartlarda. Maç zamanlarında da uluslararası standartlara geliyor. Böyle bir tesis bizim için altın değerinde” dedi.

ŞAMPİYONLARIN TERCİHİ

Profesyonel olarak yıllarca salon ve plaj voleybolu oynayan ve şimdi ise antrenörlük yapan plaj voleybolunun tanınmış ismi Vefa Şimşek, Plaj Voleybolu Milli Takımı ile ilk Avrupa Şampiyonası’nı oynayan sporculardan. Uzun yıllar plaj voleybolunda uluslararası turnuvalarda da adını duyurdu. 31 tane Türkiye serisi şampiyonluğu, 4 defa King of The Beach ünvanı olan Vefa Şimşek ilk milli plaj voleybolu sporcusu ve ilk milli plaj voleybolu koçu. Vefa Şimşek, Kadıköy Belediyesi Plaj Voleybolu sahası ile ilgili olarak şunları söyledi: “Turnuvalarda 3-4 bin kişi olurdu burada. İnanılmaz güzel organizasyonlar olurdu. Burası Kadıköy Belediyesi’nin halka açık bir tesisi. Zaten yan yana spor tesisleri var. Burası da beach voley tesisi olarak kullanılıyor. Özellikle akşamları çok kalabalık oluyor burası. Rezervasyonla kullanılabiliyor. Eski bir plaj voleybolu sporcusu ve antrenörü olarak tüm sporcularımı buraya getiririm. Yaz dönemi çalışmalarını burada yaparım. Kum sportif anlamda her sporcunun performansını arttırmak için kullandığı bir yer. Biz burada bireysel ve takım çalışmaları yapıyoruz. Herkese burayı tavsiye ediyorum. Ferdi branşlar, takım sporları buraya gelip kullanabilirler. Liglerde de çok daha iyi performans sergileyebilirler”.

“KUMLARI TEMİZ TUTALIM”

Hem salon hem de plaj voleybolu oynadığını, plaj voleybolunun zevkli bir spor dalı olduğunu söyleyen profesyonel sporculardan Burak Eser, “Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi Plaj Voleybolu sahalarını iki yıl önce görmüştüm. Burada antrenman yapıyorum. Kadıköy Belediyesi biz plaj voleybolu sporcuları için çok iyi bir imkan sağlıyor. Her şey güzel burada. Kumların biraz daha temiz olmasını istiyorum o kadar” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde profesyonel olarak voleybol oynadığını belirten İlayda Ulu, “Aynı zamanda öğrenciyim. Yazları burada antrenman yapıyoruz. Çünkü salona geçtiğimiz zaman gerçekten kendimizde ciddi gelişme görüyoruz. Kum, hızımızı, güçlenmemizi ve sıçramamızı geliştiriyor. Hedefimiz bu yıl Türkiye Şampiyonası’na katılmak” derken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Genç Kız Takım Kaptanı Selin Naz Tarım, “Kadıköy Belediyesi plaj voleybolu sahaları çok güzel. Bir eksiği yok. Temizlik önemli, kumlara çöp atılmamalı. Bu sineğe neden oluyor” dedi.

Plaj voleyboluna yeni başlayan sporcular Beste Nur Öksüz ve Ece Su da plaj voleybolunu çok sevdiklerini, haftanın üç günü Kadıköy Belediyesi plaj voleybolu sahasında spor yaptıklarını, tesisleri de çok beğendiklerini ifade ettiler.

Plaj voleybolunu sevdiklerini, amatör olarak plaj voleybolu oynadıklarını söyleyen üniversite öğrencileri Abdullah, Hatice, Beyza ve İlker de Kadıköy dışında yaşadıklarını, belediyenin spor tesislerini beğendiklerini, plaj voleybolu oynamak için Kadıköy’deki plaj voleybolu sahasını tercih ettiklerini belirttiler.

Etiketler; plaj voleybolu

ARŞİV