Bu ligin “aciliyeti” var!

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak organizasyonu ile ilk kez bir meslek grubunun resmi basketbol ligi kuruldu

23 Kasım 2018 - 10:50

Türkiye Acil Tıp Derneği bir ilke daha imza attı.  İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen projede, İstanbul’da yaşayan acil çalışanları, çalıştıkları hastanelerde kurdukları takımlarla şampiyonluk için yarışacaklar. TATD İstanbul Basketbol Acil Ligi (BAL) ismiyle tanımlanan ligde, ilk maçlar 17 Kasım Cumartesi günü Kadıköy’deki Caferağa Spor Salonu’nda birbirinden çekişmeli maçlarla başladı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Acil Tıp Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen TATD İstanbul Basketbol Acil Ligi (BAL)’nin ilk karşılaşmaları, Caferağa Spor Kompleksi’nde İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Daire Başkanı Kubilay Kalaycıoğlu, İstanbul Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarkan Mercul, BAL Koordinatörlerinden EMPACT Başkanı Uzm. Dr. Erkman Sanrı, Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Semih Korkut katıldı.

“İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu adına konuşan Doç. Dr. Serkan Emre Eroğlu, “Türkiye Acil Tıp Derneği’nin son etkinliği Basketbol Acil Ligi bu hafta sonu gerçekleştirildi. Acil Tıp Hekimlerinin sayıca en yoğun olmasına karşın bir o kadar da iş ve yaşam stresi ile karşı karşıya kaldığı İstanbul’ da yapılan organizasyon sonrasında aldığımız geri bildirimler, bu yola çıkmış olmamızın ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterdi.” dedi.

 “KARŞILAŞMALAR ÜCRETSİZ”

“Spor, sağlık ve kardeşliktir vurgusu ile Acil Servis çalışanlarını bi araya getirmeyi; onların büyük bir özveri ile yerine getirdikleri Acil Sağlık Hizmetleri görevleri dışında da faal ve sosyal olabildiklerini göstermeyi; ve bunları gerçekleştirirken tüm halkımıza kaliteli yaşam için sporun çok önemli olduğunu göstermeyi” amaçladıklarını söyleyen Eroğlu, TATD İstanbul Basketbol Acil Ligi (BAL) müsabakalarının herkese sezon boyunca açık ve ücretsiz olacağının altını çizdi.


ARŞİV