Bostancı Süper’de devam dedi

Bostancıspor gelecek sezon da Kadıköy’ü İstanbul Süper Amatör Ligi’nde temsil edecek

09 Mart 2017 - 09:00

İstanbul Süper Amatör Ligleri amatör futbol liglerinin ilgiyle takip edilen klasmanlarından. 2016-2017 İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Bu sezon 10 gruptan oluşan İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi’nde 102 kulüp yer aldı. Bunlardan bir tanesi de Bostancıspor’du. İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon olan takımların bir sonraki sezon yer aldığı Süper Amatör Lig’e Bostancıspor 2015-2016 futbol sezonunda çıkmayı başarmıştı. 2016-2017 sezonunda ligin ilk haftalarında bir türlü istediği sonuçları alamayan Bostancı son haftalara doğru aldığı galibiyetlerle puanını arttırdı ve gelecek sezon Süper Amatör Lig’te kalma başarısı gösterdi.

Bostancıspor bu sezon İstanbul Süper Amatör Ligi’nde yer aldığı 2. grupta; Küçükköy, Bakırköy, Dolayoba, Ömerli Köyü, Mahmutbey, Ortaçeşme, Sultanbeyli, Selimiye, Vardar, Küçükçekmece kulüpleri de yer aldı.

SÜPERDE 4 SEZON

Bostancıspor, bu sezon 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sezonu 27 puanla altıncı sırada tamamladı. Rakip takım filelerine 36 gol atarken, kalesinde 31 gol gördü. Küçükköy ise 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 47 puanla şampiyon oldu. Bakırköy 42 puanla ikinci, Dolayoba 35 puanla sezonu üçüncü sırada tamamladı. Ömerli Köyü dördüncü, Mahmutbey beşinci olurken, Bostancı altıncı sırada yer aldı. Bostancı özellikle sezonun son haftalarını, 5-0, 4-1 ve 4-2 gibi farklı galibiyetlerle tamamlayarak ligde kalmak istediğini ifade etti. Bostancıspor Kulüp Başkanı Minnet Yalçın yaptığı açıklamada; “Süper Amatör Lig’de gelecek sezon da yer almaktan dolayı öncelikle mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Kısıtlı bütçelerle Süper Amatör gibi zor bir kulvarda Kadıköy’ü temsil ediyoruz. Gerek belediyemizden gerekse Kadıköylülerden destek bekliyoruz” dedi.

4 sezondan bu yana İstanbul Süper Amatör Ligi’nde yer aldıklarını belirten Yalçın, gelecek sezon için hazırlıklara yaz aylarında başlayacaklarını, mevcut kadroya belki bazı takviyeler yaparak yeni sezonda güzel futbol dergilemeye devam edeceklerini ifade etti. Yalçın, devam eden altyapı ligleri olan U19, U16, U14 ve başlayacak olan U13 liglerinde de Bostancıspor olarak yer aldıklarını belirterek, ilçenin sportif yaşamına katkıda bulunduklarını, gençlerin, çocukların spor yapması için amatör kulüp olarak imkânları ölçüsünde gayret gösterdiklerini ifade etti.


ARŞİV