Baskette şampiyon Bostancı Spor

İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Erkekler Ligi (IBEL) 2015-2016 sezonu şampiyonluk kupasını Kadıköy’e getiren Bostancıspor önemli bir başarıya imza attı

04 Ağustos 2016 - 16:16
İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Erkekler Ligi (IBEL) 2015-2016 sezonu şampiyonluk kupasını Kadıköy’e getiren Bostancıspor önemli bir başarıya imza attı. IBEL 2015-2016 Sezonu Şampiyonunun belli olduğu maç Basketbol Akademi ile Bostancı Spor Kulübünün karşılaştığı final maçı sonunda oldu. Karşılaşmanın başından itibaren Bostancı SK üstünlüğünü koruduğu maçta 72 – 54’lük skorla galip gelerek 2015-2016 IBEL Ligi Şampiyonluğunu kazandı. İstanbul Büyük Erkekler Basketbol Ligi 2015-2016 Sezonunda tecrübeli teknik adam Derya Dizdar antrenörlüğünde Bostancıspor şampiyon olurken, Kaan Aykut ve Kaan Sunman tarafından 17 Mayıs 2010 tarihinde Kadıköy’ün Moda semtinde kurulan ilçemizin başka bir kulübü, Dinamo Basket de ligde ilk dörtte yer aldı.

YENİ SEZONDA DA ŞAMPİYONLUK
2015 -2016 yılı sezonu için organizasyona katılan ve destek veren tüm takımları tebrik eden Bostancıspor Antrenörü Derya Dizdar, Bostancıspor’un şampiyonluğa uzanan başarısını şöyle anlattı: “Her şeyden önce birbirini çok iyi tanıyan, birbirine saygılı, her zaman, saha içinde topu paylaşan ve birbirine saha içinde destek olan ve en önemlisi basketbol oynamaya çalışan bir ekip olmaya çalıştık. Saha dışındaki arkadaşlık, sahaya da yansıyınca, şampiyonluk geldi.”
Yeni sezon öncesi hazırlıklarına eylül ayı itibariyle başlayacaklarını, takım olarak iyi basketbol oynamak hedefiyle her yıl final oynamayı amaçladıklarını anlatan Derya Dizdar, “Yeni sezonda da amacımız önce iyi basketbol oynamak olacak. Seyir zevki güzel, oynayanların da zevk almaya devam edeceği, bir basketbol ortaya koymaya çalışacağız. Mevcut rakiplerimizin de bu sene bizi çok zorladıkları zamanlar oldu. Bu sene de bu şekilde olacağını düşünüyorum. Özellikle final grubu maçları hem bizler hem de seyredenler için çok keyifliydi. Kalitenin artmasını umuyorum. Lakin bu sene bizi zorlayan konulardan bir tanesi de fikstür problemi; zaman geldi bir haftada üç maç yaptık, zaman geldi bir ay maç yapamadık. Bu durum da konsantrasyon eksikliklerine, kimi zaman da sakatlıklara sebebiyet verdi. Umarım bu yıl bu durum  daha iyi organize edilen bir yapı tarafından üstlenilir. Eğer iyi organize edilirse her takımın pozitif yönde motivasyonu artacaktır. 2015 -2016 yılı sezonu için organizasyona katılan tüm takımları tekrar  tebrik ederiz” diye konuştu.

ARŞİV