Basketbolun Dinamo’su

Kadıköy’ün spor kulübü Dinamo SK en başarılı sezonlarından birini yaşıyor

25 Ocak 2017 - 14:54

Kaan Aykut ve Kaan Sunman tarafından 17 Mayıs 2010 tarihinde Moda’da kurulan Dinamo Spor Kulübü, İstanbul amatör basketbol liginin farklı yaş kategorilerinde başarılı gidişini sürdürüyor. U16 Final Grubu 3.hafta mücadelesinde Bakırköyspor’a konuk olan Dinamo SK U16 takımı, baştan sonra heyecanlı geçen karşılaşmadan 46-44 galip ayrıldı.

SON SANİYEYE KADAR HAYECAN

Maçın son periyodunda da beklenen oyununu sergileyemeyen Dinamo SK son 2 dakikaya 4 sayı geride girdi. Alınan moladan sonra toparlanan Kadıköy ekibi son 2 dakikada bulduğu 6-0’lık seri ile maçtan 46-44 galip ayrılmasını bildi. Son topta 2 saniye kala orta mesafe atışında isabetli olan Kenan Köksal takımına galibiyet getiren sayıyı da atarak final grubundaki başarılı oyununu sürdürdü.

DERBİDE DE GALİP

Son olarak 24 Ocak Salı günü Caferağa Spor Salonunda Suadiye Gençlik takımı ile karşılaşan Dinamo, maçtan 61-40 galip ayrıldı. Final grubunda ilk dört takımın bir üst tura çıkacağı 8 takımlık A grubunda Dinamo Spor Kulübü üst sıralardaki yerini korumaya devam etti. Daha önce final grubunda Fyl, Bayrampaşa Sportif ve Bakırköyspor ile karşılaşan Dinamo bu maçlardaki iyi oyunlarıyla izleyenlere keyifli dakikalar sundu. Dinamo U16 bu sonuçlarla final grubunda oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet elde etti.

A TAKIM YENİLGİSİZ

Dinamo SK. A takımı da İstanbul Büyük Erkekler Ligi (İBEL) C Grubu’nda 6maçta 6 galibiyet almayı başardı ve grup lideri olarak final grubuna kalmayı garantiledi. İstanbul Büyük Erkekler liginde çıktığı 6 maçtan da galip ayrılan Dinamo büyük erkek basketbol takımı, katıldığı diğer bir turnuva olan BCCUP’ta ise oynadıkları 5 maçtan galip ayrılarak liderliğine devam ediyor. İki turnuvada da final grubunu garantilediklerini belirten kulübün altyapı sorumlusu Kaan Aykut şunları söyledi; “U16 yıldız erkek takımımız basketbol okulumuzdan kulüp seviyesine kadar kendi yetiştirdiğimiz oyuncular. Bu oyuncular ile başarılı bir sezon geçirmek bizi çok mutlu etti. 6yıldır beraber oynayan sporcularımızın başarılı olması alttan yetiştirdiğimiz küçük oyunculara da örnek olacaktır.”

Dinamo SK. A takımı, A, B ve C grupları olmak üzere İBEL’de oynayan 27 takım içinde tüm maçlarını kazanan tek takım ve aynı zamanda İBEL’in 444 ile en fazla sayı atan takımı olmayı başardı. Kulübün genç kız klasman grubunda yer alan U18 genç kız takımı 22 Ocak Pazar günü Bayrampaşa spor salonunda Pertevniyal Spor Kulübü ile karşılaştı. Dinamo –SK. maçtan 47-45 galip ayrıldı. Zorlu geçen karşılaşmayı kazanan Dinamo, aldığı galibiyet ile 3.sıradaki yerini korudu.

ALT YAPI SEÇMELERİ

Gelecek sezon Dinamo Spor Kulübü basketbol altyapı takımlarında oynamak isteyen 9-15 yaş arasındaki sporcuların katılacağı seçmeler 4 – 5 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Katılmak isteyen sporcuların kulüp ile temasa geçerek yaş gruplarına göre düzenlenen seçme saatlerini öğrenmeleri için ilgililer, kulübün 0216 346 75 24 numaralı telefonunu arayabilirler.


ARŞİV