Basketbolun arenası

İstanbul’da basketbol keyfinin doyasıya yaşandığı liglerden biri de Marmara Basketbol Ligi

16 Şubat 2017 - 09:30

İlk olarak 2013-2014 sezonunda Marmara Basketbol kurucularından Savaş Karakaş ve Rasim Onur Tüysüz kuruculuğuyla başlayan Marmara Basketbol Ligi’ne kulüplerin ilgisi yoğun. Ligden yapılan açıklamada; her geçen sene katılımcı sayısını arttığı belirtildi. 2016-2017 sezonunda 21 kulüp ve 96 takımın katılımıyla dev bir organizasyon olma yolunda ilerleyen Marmara Basketbol liginde 15 kategori bulunuyor. 2008 doğumlu sporculardan başlayarak, 1999 doğumlu sporcuların oynadığı ligde bu sezon ilk adımı atılan büyük erkekler liginde de heyecan verici maçlar oynanıyor.

DEPLASMANLI LİG ATMOSFERİ

Basketbol okullarında alt yapıdan yetişen sporculara, öğrendiklerini oynadıkları maçlarda uygulama ve basketbolda kaydettikleri aşamayı görme fırsatı sunan ligde, kulüplerin maçlarını kendi salonlarının yanı sıra rakip salonlarda da farklı atmosferlerde oynama imkanı da sunuluyor. Bu da lige katılan kulüpleri cezbeden ve Marmara Basketbol Ligine profesyonel bir lig görünümü kazandıran bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Marmara Basketbol Ligine katılım başvurusu yapan kulüplerin sportif başarısının yanı sıra vizyon ve misyon sahibi, geleceğe yatırım yapan kulüpler olmasına özen gösteriliyor. Ligde her maçta 1 başhakem 1 yardımcı hakem ve 1 masa hakeminin yönettiği maçlarda neredeyse profesyonel lig ortamı sunuluyor. Ligin resmi sitesi olan marmaralig.com’da oynanan tüm karşılaşmaların istatistikleri güncel bir şekilde tutulurken, puan durumları, sayı krallıkları, fotoğraf galerileri ve aktif sosyal medya yönetimi organizasyona ayrı bir renk katıyor.

BASKETBOL HEYECANI DEVAM EDİYOR

Her sezon başlangıcında Eylül ayında kulüplerin yaptığı katılım başvurularını değerlendiren Marmara Basketbol Ligi Yönetiminin değerlendirmesi sonrasında ligde oynayacak takımlar belirleniyor. Marmara Basketbol Ligi’nde bu sezon 2016-2017 basketbol sezonunda da İstanbul’dan 21 kulüp sportmenlik içinde müthiş bir basketbol keyfi sunmaya devam ediyor.

Marmara Basketbol kurucularından Savaş Karakaş ve Rasim Onur Tüysüz, “Uzun süredir yer alan kulüplerden bu yıl ilk kez katılan kulüplere, tribündeki velilerden sahadaki sporculara herkesin memnuniyetine büyük önem gösteren Marmara Basketbol Ligi ilerleyen yıllarda da bu çizgide devam ederek, yükselişini sürdürmeyi planlıyor” diyorlar.

Ligde bu sezon, U9, U10, U11, U12, U13, U14, U16, U18 ve Büyük Erkekler Ligi maçları oynanıyor. Büyük Erkekler Ligi’nde ikinci hafta maçları oynandı ve İstanbul Marmara lider durumda.


ARŞİV