Basketboldan voleybola SUADİYE'nin gelişen kulübü

Voleybolda da sporcu yetiştiren Suadiye Basketbol Kulübü bu sezon Küçükyalı ve Maltepe’de de birer şube açtı

06 Ekim 2016 - 16:49
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’ün güzide semtlerinden bir tanesi olan Suadiye’de ilçenin spor yaşamına katkıda bulunan Suadiye Basketbol aynı zamanda Voleybol branşında da eğitim veriyor. Altyapısındaki 9 basketbol takımı ile 3 voleybol takımı liglerinde mücadele ediyor.
Bünyesinde 8 basketbol antrenörü, 3 koordinatör, 3 voleybol antrenörü, 1 kondisyoner, 1 idari menajeri bulunan kulübün ana merkezi Suadiye’de. Kulüp bu sezon Küçükyalı ve Maltepe’de 2 şube daha açtı.

SPOR OKULUNDAN TAKIMA
 Kulüp, 1999 yılında Suadiye Spor adıyla kuruldu. 2005 yılında Suadiye Basketbol Kulübü olarak isim değiştirdi. Bir aile kulübü olan Suadiye Basketbol İstanbul Anadolu yakasında basketbol denilince akla gelen önemli spor kulüplerinden bir tanesi.
Kulüp, altyapı takımlarını, kendi spor okullarından yetiştirdiği oyunculardan oluşturma yolunu seçmiş. Bünyesinde spor okulu bulunan pek çok amatör spor kulübünün yüksek transfer ücretleri ödemek yerine bu yolu seçtiği dikkat çekiyor.
Kulübün kurucusu ve tecrübeli spor adamı Mustafa Çift, “Emeklerimizin karşılığını Süper Lig, 1.lig, 2.lig, EBBL Ligi gibi önemli vitrinlere oyuncu vererek almaktan gurur duyuyoruz. Bunun yanı sıra altyapı takımlarımızdan yetiştirip önemli kulüplere transfer ettiğimiz birçok sporcumuz bulunmakta.
Genç Erkek basketbol takımımız AA Ligi’nde, Yıldız Erkek(U16) ve Küçük Erkek(U14) Erkek basketbol takımlarımız A Ligi’nde mücadele etmektedir. Minik(U12) ve Miniminik(U11) takımlarımız hem A Ligi hem de özel turnuvalarda boy göstermektedir. A Bayan, Yıldız, Küçük ve Minik Kız voleybol takımlarımız Türkiye Voleybol Federasyonu’nun organize ettiği resmi liglerde mücadele etmektedir. Vizyonumuz; sağlıklı, özgüvenli, başarılı bireyler yetiştirmektir” dedi.

BAŞARIYLA DOLU BİR MAZİ
Suadiye Basketbol Kulübü, 2015-2016 sezonunda Genç Erkekler Süper Lig Klasman birincisi, 2014-2015 sezonunda Genç Erkekler Seri B şampiyonu olup Süper Lig’e yükseldi. 2013-2014 sezonunda Genç Erkekler C Kategorisi grup birinciliği, 2012-2013 sezonu Yıldız Erkekler C Kategorisi İstanbul Şampiyonluğu elde edildi. 2011-2012 sezonu Küçük Kız Voleybol Takımı grup birinciliği, 2008-2009 sezonu A Erkek Basketbol Takımı İBEL Şampiyonluğu gibi daha birçok başarı elde etti.

 

ARŞİV