Basketbol kura çekimleri yapıldı

İstanbul Altyapı Ligleri Kura Çekiminin ikincisi Abdi İpekçi Spor Salonunda gerçekleşti

01 Eylül 2016 - 17:51

Mustafa SÜRMELİ
2016-2017 Basketbol Sezonu İstanbul altyapı ligleri kura çekimine bu sezon Türkiye Basketbol Federasyonu ev sahipliği yaptı. İstanbul U18 AA ve U16 AA Erkekler, U18 A ve U16 A Kızlar Ligi kura çekimleri geçtiğimiz hafta Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapıldı. Diğer taraftan İstanbul Amatör Basketbol Liglerinde yer alan takımlar da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.
İstanbul altyapı liglerinde başarıyla ilçemizi temsil eden takımlarımızdan Kızıltoprak AA Ligi Yıldız – Genç ve A Ligi Küçük takımları için sezon öncesinde deneme antrenmanları gerçekleştirerek sporcuları lige hazırlıyor.
Yapılan hazırlıklarla AA LİGİ Yıldız ve Genç, A LİGİ Küçük Takımlarında ihtiyaç duyulan pozisyonlar için yetenekli, hırslı takım oyuncularının bulunmasının amaçlandığı ifade edildi.
Deneme antrenmanları sonucunda; 1999-2000 doğumlu sporcular AA Ligi Genç Takım, 2001 -2002 doğumlu sporcular AA Ligi Yıldız Takım, 2003- 2004 doğumlu sporcuların A Ligi Küçük Takım kadrolarında yer alacağı belirtildi.Kızıltoprak Spor Kulübü'nün 2016-2017 yılındaki hedefleri arasında, A Ligi'nde yer alan küçük takımını AA Ligine çıkartmayı hedeflediği ifade ediliyor.

İŞTE GENÇ TAKIMIN RAKİPLERİ
İlçemizin basketbola gönül veren bir başka kulübü Suadiye Basketbol Kulübü de İstanbul Altyapı Ligleri öncesinde hazırlıklarına başladı. Bu sezon da seyir zevki yüksek, başarılı maçlar oynamak isteyen takımda antrenör görevlendirmeleri yapıldı. Diğer taraftan Süper Lig'de (yeni adıyla AA Ligi) mücadele eden Suadiye Basketbol Kulübü Genç A takımının bu sezon B grubunda yer alan rakipleri belli oldu.
Takımın B grubundaki rakipleri şöyle:
● Fenerbahçe
● Darüşşafaka Doğuş
● Acıbadem Üni.
● İTO
● İstanbul DSİ
● Pertevniyal
● Ataşehir Yıldızları
● Fesa
● Kızıltoprak

 

ARŞİV