Basketbol aşkı sahaya taştı

Kadıköy Belediyesi’nin, Caferağa Spor Salonu’nda düzenlediği basketbol şöleninde çocuklar doyasıya eğlendi

29 Mart 2017 - 15:01

Kadıköy Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü basketbolseverler için Caferağa Spor Salonu’nda basketbol dolu eğlenceli bir spor etkinliği düzenledi. “Kadıköy’de Basketbol Zamanı” adı verilen sportif etkinliğin yaz sonuna kadar her ay 1 günlüğüne yapılması planlanıyor.

Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu’nda Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy Basketbol Akademi’nin 26 Mart Pazar günü düzenlediği ve 09.00’dan 17.00’ye kadar gün boyu süren basketbol dolu etkinliklere çocuklar, anneler, babalar, tüm Kadıköylüler katıldı. Etkinliğe katılan  eski basketbol oyuncusu ve koçu Murat Didim, basketbolun başarılı isimlerinden Kerem Gönlüm, oyuncu ve model Sedef Avcı eşi model ve oyuncu Kıvanç Kasabalı ve oğulları Can da gün boyu basketbol oynayıp eğlendi.

40 YILDA BİR

Oğlu ve eşiyle birlikte etkinliğe katıldığını söyleyen Türker Sertbaş, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Bence daha sık düzenlenmeli. Basketbolu seviyoruz. Mahallemizde de basket sahamız var. Orada oğlumla beraber basketbol da oynuyoruz. 40 yaşındayım ilk defa basket salonunda maç yapıyorum oğlumla beraber” dedi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Basketbolu çok sevdiğini söyleyen ve ayrıca aikido sporu da yaptığını anlatan 6 yaşındaki Onur da anne ve babasıyla Caferağa Spor Salonu’nda spor ve basketbol dolu etkinlikte çok eğlendiğini ve mutlu olduğunu ifade etti. Onur, “Burada babamla basketbol oynayacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Burada ilk defa babamla basketbol oynadım. Çok güzel. Arkadaşlarıma anlatacağım” dedi.

DAHA SIK DÜZENLENSE

Eşi Yüksel Hanım ve 8 yaşındaki oğlu Yiğit Arda ile Kadıköy’de Basketbolmanı etkinliğine geldiğini söyleyen Cengiz Ölmez,  “40 yıllık Kadıköylüyüm. Annemiz de tribünde. Kadıköy’de Basket Zamanı gayet güzel geçiyor. Oğlum zaten Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği basket kursuna da gidiyor. Çok mutluyuz, çok güzel. Böyle etkinliklerin devamını istiyoruz. Oğlum çok güzel vakit geçiriyor.” dedi.

Yiğit Arda da basketbol şenliğinde çok güzel vakit geçirdiğini belirterek, “Çok güzel bu etkinlik. Kadıköy’de oturmak da güzel. Caferağa Spor Salonu’na gelmiştim ama hiç maç oynamamıştım. Bugün burada babamla basketbol oynadım ilk defa. Harika bir duygu. İyi ki belediye bu etkinliği düzenledi” diye duygularını paylaştı.

SAHNE VE SAHANIN YILDIZLARI

Model ve oyuncu Kıvanç Kasabalı, böyle bir organizasyonda yer alarak basketbola katkıda bulunmak istediklerini, basketbol oynadığını ifade ederken, eşi Sedef Avcı basketbolu çok sevdiğini, basketbol sevgisinin arttırılması için düzenlenen etkinliğe ailece katılmaktan keyif aldıklarını belirtti.

Basketbol sahalarından tanıdığımız gerek basketbolcu Kerem Gönlüm de “Kadıköy’de Basketbol Zamanı” etkinliğine katılanlar arasındaydı. Çocukların büyük ilgisiyle karşılanan ve onlarla basketbol oynayıp bol bol fotoğraf çektiren Kerem Gönlüm, “Spor için yapılanlar önemli. Kadıköy Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Bu organizasyonlar çoğalmalı. Burada olmaktan mutluyum. Bu salonda çok maç yaptım” diye konuştu.

SPOR HAYATIN İÇİNDE

Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, düzenlenen sportif etkinlikten katılımcıların memnun kalmasının kendilerini de memnun ettiğini ifade etti. Yalçın, “Sporu profesyonel bir alan olarak görüyoruz. Aslında öyle değil. Spor hayatımızın içinde bir alan. Bunu insanların çocuklarıyla beraber, arkadaşlarıyla beraber de oynaması gayet keyifli. Bunu daha yaygınlaştıracağız. Bugün gün boyunca takımlar oluşacak ve herkes istediği takımda oynayacak. Önümüzdeki günlerde de parklarda, daha fazla etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.

Kadıköy Basketbol Akademisi’nden Murat Didim de, herkesi sporla tanıştırmak için Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlatarak yazın daha geniş katılımlı basketbol etkinlikleri düzenlemeyi istediklerini belirtti. 


ARŞİV