Amfitiyatroda buz pateni keyfi

Kadıköy Belediyesi, kurduğu buz pistiyle yarıyıl tatilinde çocuklara muhteşem bir eğlencenin kapılarını açtı

19 Ocak 2017 - 10:23

Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, tiyatro oyunlarının sunulduğu amfi tiyatro bu günlerde Kadıköy Belediyesi’nin çocuklar için ücretsiz olarak kurduğu buz pistine ev sahipliği yapıyor. Özel bir teknoloji kullanılarak hazırlanan geçici buz pistinin açılışına çocuklar büyük ilgi gösterdi. 14 Ocak Cumartesi günü 12.30’da açılan buz pistini, hava da güneşli olunca, 150’den fazla çocuk ziyaret etti. Çocukların doyasıya eğlenebilmesi, paten sporuyla tanışması için ücretsiz olarak açılan ve 29 Şubat’a kadar açık olacak buz pisti, su ve elektrik kullanımının çok az olmasından dolayı çevre dostu olarak nitelendiriliyor. Buz pistine gelenlere ücretsiz olarak kask, paten ve dizlik temin ediliyor. Çocukların 30 dakika boyunca buz pateni yapabileceği pistte, bu sürenin 10 dakikasında da paten kayma eğitimi veriliyor. 

Buz pistini çok beğenen çocuklarla birlikte onların mutluluğuna tanık olan ebeveynler duygularını Gazete Kadıköy ile paylaştı. Torunlarını alıp havanın da güzel olmasını fırsat bilerek Kadıköy Belediyesi’nin buz pistine geldiklerini söyleyen Celal Orka, “Dedeleri olarak torunlarımı getirdim. Hava da güzel. Çocuklar adına güzel bir etkinlik düzenlemiş Kadıköy Belediyesi” derken, Celal Bey’in torunu 9 yaşındaki Hamza paten kaymaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Osman Orka ise Avustralya’dan tatil için geldiklerini, Kadıköy’de buz pisti olduğunu duyunca çocukları alıp geldiklerini ifade etti ve çocukların mutluluğu için ücretsiz olarak bu imkânı sunan Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti.  Annesiyle birlikte buz pistine gelen Egemen ise ilk defa paten kaydığını ve çok sevdiğini söyledi. Oğlu ve kızını buz pistine getirdiğini söyleyen İsa Erik, “Kadıköy Belediyesi’nin böyle bir fırsat sunması çok güzel. Çocukların hem de ücretsiz olarak eğlendiğini görmek çok güzel. Olması gereken bu. Her şey para değil çünkü” diye konuştu. Kardeşi Beyza ile doyasıya eğlendiğini belirten 10 yaşındaki Kadir Yavuz, “Çok güzeldi. Pahalı olduğu için başka bir yerde gidemiyorduk. Ücretsiz olduğunu duyunca geldik” dedi. Beyza da ilk kez paten kaydığını ve bundan sonra da paten yapmak istediğini anlattı.

“HERKES TANIŞSIN”

İlk gün olmasına rağmen buz pistine beklenenden fazla ilgi olduğunu söyleyen Kadıköy Belediyesi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Zafer Batar, “Kadıköy Belediyesi olarak, bu spor dalını çocuklarımıza ücretsiz sunmak istedik. Temel prensibimiz bu spor dalıyla herkesin tanışması. Bu konuda da tüm ilçemizde yaşayan çocukları ve tabi velilerimizi de buraya davet ediyoruz. Buz pistini Kadıköylülerin ayağına getirdik” diye konuştu.


ARŞİV