Adım adım Şampiyonluğa

Kadıköylü öğrenciler Türkiye Şampiyonluğu yolunda yarı final maçlarını birinci sırada tamamlayarak önemli bir virajı daha geçti

26 Nisan 2017 - 10:46

Kadıköylü öğrenciler voleybolda önemli bir başarı sergiliyor. Okul Sporları İstanbul Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul  İl Şampiyonası turnuvasında, Kadıköy Atacan Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Genç “B” Kız Voleybol takımı İstanbul’da 33 okulun katıldığı müsabakalarda oynadığı maçları namağlup kazanarak Anadolu Yakası Bölge Şampiyonu oldu.

Bu başarının ardından İstanbul’da düzenlenen yarı final ve final müsabakalarında mücadele eden öğrencilerimiz İstanbul 2.si oldu ve bu başarıyla Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde etti.

TÜRKİYE’DE İLK 8 TAKIM ARASINDA

Kadıköylü öğrenciler 7-10 Nisan 2017 tarihleri arasında 14 ilden 8 erkek, 8 kız olmak üzere toplam 16 takımdan 250 sporcunun yeraldığı, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen 2016-2017 Okul Sporları Gençler B Voleybol Türkiye Şampiyonası Yarı Final müsabakalarına çıktı.  Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonunda heyecanlı ve centilmence maçlar sergileyip, başarılı sonuçlar alan Kadıköylü öğrenciler bu deplasmandan da 1.ci sırada çıkarak Türkiye’nin en iyi 8 okul takımı arasına girdi. Türkiye finallerine katılma hakkı elde eden voleybol Genç Kız B takımı 4-8 Mayıs 2017 tarihinde final maçları için Zonguldak deplasmanına gidecek.

Atacan Lisesi’nden yapılan açıklamada; “Öğrencilerimizin yetenek ve seviyelerine uygun değerlendirilerek kurmuş okul takımlarımız, tek kategoride değil Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, Küçük, Yıldız Genç kategorilerinde İl, İlçe ve Türkiye şampiyonalarında adını her yıl finallere yazdırma başarısı göstermekte. Genç Kız Voleybol takımımızı tebrik ediyor,  ‘Türkiye Şampiyonası Finalleri’ne gidecek olan tüm öğrencilere  ve antrenörleri Nuray Yıldırım ve Erdem Hangül’e  sonsuz başarılar dileriz” denildi.


ARŞİV