Ruh Sağlığı Merkezi’ne EMDR bağışı

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllü Evi Kişisel Gelişim Komitesi ve Çocuk Komitesi Gönüllüleri,   Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’ne EMDR terapisinde kullanılmak üzere 2 adet EMDR cihazı bağışladı

25 Temmuz 2019 - 16:16

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllü Evi Kişisel Gelişim Komitesi ve Çocuk Komitesi Gönüllüleri,   Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’ne EMDR terapisinde kullanılmak üzere 2 adet EMDR cihazı bağışladı.
EMDR, Türkçe açılımıyla göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme ile güçlü bir psikoterapi yaklaşımı. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağladı.

EMDR’nin gelişimi 1987 yılında, Dr. Francine Shapiro’nun göz hareketlerinin rahatsız edici düşüncelerin şiddetini azaltabildiğini tesadüfen keşfetmesiyle başladı. O tarihten itibaren EMDR, tüm dünyadan terapistlerin ve araştırmacıların katkılarıyla hızla gelişti.

Danışana terapi sırasında EMDR cihazı kullanılarak işitsel ve dokunsal çift yönlü uyarımlar veriliyor. EMDR terapisi ve cihazı travma sonrası stres bozukluğu, taciz, doğal felaketler, fobi, performans kaygısı, panik bozukluklar, yas ve kronik ağrılarda kullanılıyor.


ARŞİV